Προβάδισμα 1 – 0 του Ολυμπιακού στο ημίχρονο

Το πλεονέκτημα της έδρας κατάφερε να εκμεταλλευτεί στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, ο οποίος προηγήθηκε μόλις στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης με γκολ του Μασάδο. Ο Πορτογάλος εκμεταλλεύτηκε την εντυπωσιακή ατομική ενέργεια του Γκρέκο από τα αριστερά. Η μπάλα έφτασε στον Αμπντούν που έκανε το σουτ, ο Μήτρογλου βρήκε τη μπάλα με προβολή και την έστειλε στο δεξί δοκάρι, με τον Μασάντο να παίρνει το ριμπάουντ και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. παίρνοντας το ριμπάουντ και σε ανυπεράσπιστη εστία.

Ο Μασάδο ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά στο πρώτο ημίχρονο, καθώς ήταν παραγωγικός και στα ανασταλτικά του καθήκοντα γυρίζοντας πίσω και ενισχύοντας στην άμυνα τον Τοροσίδη.

Στις φάσεις του πρώτου ημιχρόνου καταγράφεται και το σουτ του Μήτρογλου για τον Ολυμπιακό το 20ο λεπτό και η σωτήρια επέμβαση του τερματοφύλακα της Μονπελιέ, Ζουρτνέν, χάνοντας έτσι τη μεΜεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-0.

Οι Γάλλοι αγωνίστηκαν χωρίς καθαρόαιμο επιθετικό, τουλάχιστον στο πρώτο μέρος χωρίς να καταφέρουν να ανησυχήσουν τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι κράτησαν χωρίς ιδιαίτερο κόπο το μηδέν στην εστία τους.

Την υπεροχή στην κατοχή της μπάλας είχε η Μονπελιέ με 55% έναντι 45% που είχε ο Ολυμπιακός.