Μπαρτζώκας: Θα συνεχίσω να στηρίζω τον Σπανούλη – Υπ’ ατμόν ο ίδιος

Η απουσία τίτλου χαρακτηρίζει αυτόματα τη χρονιά αποτυχημένη για τον Ολυμπιακό, όπως τόνισε αφοπλιστικά και ειλικρινά ο Γιώργος Μπαρτζώκας.
 
Ο προπονητής των ερυθρολεύκων δε μάσησε τα λόγια του αμέσως μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Τετάρτης, που απένειμε τελικά το πρωτάθλημα της A1 Basketleague στους πράσινους.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας βρίσκεται σε δύσκολη θέση και η αντικατάστασή του στον πάγκο των Πειραιωτών πρέπει να θεωρείται πολύ πιθανή.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού στάθηκε στην ήττα του ΣΕΦ, τονίζοντας πως επηρέασε πολύ την ομάδα του.
 
"Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, ήταν για όλους μια πολύ κουραστική χρονιά. Οι παίκτες είναι φοβερά επιβαρυμένοι όπως και οι προπονητές. Δεν ξέρω ποια βραδιά ήταν χειρότερη η αποψινή ή η προηγούμενη στο ΣΕΦ. Δε μπήκαμε με αυτοπεποίθηση, υπήρχε έλλειμμα συνεννόησης και αυτοπεποίθησης. Ήταν πολύ δύσκολο στη συνέχεια να το γυρίσουμε, απέναντι σε μια έμπειρη ομάδα, όπως είναι ο Παναθηναϊκός", δήλωσε αμέσως μετά τη λήξη ο Μπαρτζώκας.
 
"Ήμαστε πολύ επηρεασμένοι από την ήττα της Κυριακής. Είχαμε δύσκολη χρονιά, παίξαμε το Κύπελλο στην έδρα του αντιπάλου, παίξαμε με τη Ρεάλ σε πέντε παιχνίδια και είχαμε το μειονέκτημα με τον Παναθηναϊκό λόγω αυτών που είχαν συμβεί πέρυσι. Συγχαρητήρια σε όλους στον Παναθηναϊκό, κοιτάμε την επόμενη μέρα", πρόσθεσε.

Μία από τις καίριες κατηγορίες που αποδίδεται στο Γιώργο Μπαρτζώκα είναι η εμμονή του στον Βασίλη Σπανούλη.
 
"Αποφάσισα να στηρίξω τον Σπανούλη όσο μπορώ και έτσι θα κάνω. Η ομάδα χτίστηκε γύρω από τον παίκτη επειδή ο παίκτης το έχει κερδίσει. Θα συνεχίσω να τον στηρίζω. Δεν θέλω να μιλήσω για αδικία αλλά μόνο για μπάσκετ. Έπρεπε να κάνουμε ότι καλύτερο για να πάρουμε το πρωτάθλημα σε δύσκολες συνθήκες", εξήγησε ο προπονητής των ερυθρολεύκων.

Σε θέματα παικτών, Μάρντι Κόλινς και Σίμονς είναι οι πρώτοι στη λίστα προς αποχώρηση από το ρόστερ των Πειραιωτών. Δυσαρέσκεια, πάντως, υπάρχει και για την πολύ κακή απόδοση του Στράτου Περπέρογλου στους δύο τελευταίους τελικούς της φετινής σειράς.