Οι εκπλήξεις του Σάντος στην προεπιλογή για το Παγκόσμιο Κύπελλο

Οι κανονισμοί της FIFA ουσιαστικά εξανάγκασαν τoν Φερνάντο Σάντος να δώσει 30άδα διεθνών ενόψει Παγκοσμίου Κυπέλλου, από τους οποίους θα επιλέξει 23 τη Δευτέρα 19 Μαΐου, στις 11:00, σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν ήθελε να απογοητεύσει κάποιον από τους ποδοσφαιριστές που θα καλούσε, αλλά το επείγον έγγραφο της FIFA στην ΕΠΟ την Τρίτη, έκανε την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου να του ζητήσει 30 ονόματα παικτών για την αποστολή.

Ο Σάντος, με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα, ήθελε να δείξει το δρόμο στο διάδοχό του στον πάγκο. Τουλάχιστον, έτσι μπορούν να θεωρηθούν οι κλήσεις του Καράμπελα της Λεβάντε για το αριστερό άκρο της άμυνας (κι ενώ πληθαίνουν οι φήμες για συμφωνία του με τον Ολυμπιακό) και το Νίκο Καρέλη του Παναθηναϊκού.

Ταυτόχρονα, ο Πορτογάλος έκανε την τιμή και στον Βαγγέλη Μόρα, ο οποίος επιστρέφει στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετά από πολύ καιρό.

Από την προεπιλογή απουσιάζουν τα ονόματα του Κυριάκου Παπαδόπουλου, λόγω τραυματισμού και του Δημήτρη Σιόβα, παρότι έχει ξεκινήσει προπονήσεις.

Ο Σωτήρης Νίνης ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη ως όνομα που αποκλείστηκε από την αποστολή ενώ ήταν υγιής, παρότι ουσιαστικά έκανε τη χειρότερη χρονιά της καριέρας του.

Μετά το Μουντιάλ, Γκέκας, Κατσουράνης, Καραγκούνης θα αφήσουν χώρο στη νέα γενιά και αναμένονται οι κλήσεις από Σεπτέμβριο, για τα προκριματικά του επόμενου Euro, να υπάρχουν αρκετά νέα ονόματα.