Η Σεβίλλη πήρε το Europa League

Στο Γιουβέντους Στάντιουμ του Τορίνο η Σεβίλλη κατέκτησε στα πέναλτι το Europa League της σεζόν 2013/14 και ισοφάρισε, μέσα στην έδρα της, το ρεκόρ της Μεγάλης Κυρίας, με τρεις κατακτήσεις, όσες έχουν και οι Λίβερπουλ και Ίντερ.

Ο τελικός με τη Μπενφίκα κερδήθηκε με 4-2 στα πέναλτι, μετά τις χαμένες κακές εκτελέσεις των Καρντόζο και Ροντρίγκο και είναι το δεύτερο τρόπαιο που κερδίζει στα πέναλτι η Σεβίλλη, μετά από το κύπελλο UEFA με αντίπαλο την Εσπανιόλ. Ταυτόχρονα, πρόκειται για τον πρώτο τελικό του Europa League που κρίνεται στη διαδικασία των πέναλτι.

Η Μπενφίκα, από την πλευρά της, ηττάται σε όγδοο σερί τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, μετά την κατάκτηση του κυπέλλου Πρωταθλητριών 1961/62 και την... περιβόητη πλέον κατάρα του Μπέλα Γκούτμαν, στον οποίο έκαναν και πάλι επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του στη Βουδαπέστη πριν τον αγώνα για να "σπάσει" η κατάρα.

Οι Λουζιτανοί, που έχουν άλλον έναν τελικό να δώσουν την Κυριακή, με αντίπαλο τη Ρίο Άβε, διεκδικώντας το κύπελλο Πορτογαλίας, ήταν καλύτεροι στον αγώνα, αλλά τους κόστισαν οι απουσίες του Πέρεζ και του Σάλβιο, κάνοντας περισσότερο ασύνδετο το κέντρο της ομάδας.

Ωστόσο, δημιούργησαν ευκαιρίες, μερικές από τις οποίες κλασικές και ο Μπέτο, ένας Πορτογάλος τερματοφύλακας που διώχθηκε από την Πόρτο και απορρίφθηκε από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, έκανε την απόκρουση του αγώνα σε σουτ του Λίμα, ενώ αποσόβησε και το γκολ και σε τετ-α-τετ με τον Μάξι Περέιρα.

Ο Ουνάι Έμερι επέλεξε καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα η Σεβίλλη να αγωνιστεί με αντεπιθέσεις και έδωσε προτεραιότητα στην αμυντική λειτουργία, με την Μπενφίκα να έχει την κατοχή της μπάλας, ως συνήθως, καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. Μάταια... Ο Έμερι τελικά δικαιώθηκε, κάνοντας τους Ανδαλουσιάνους την πλέον επιτυχημένη ομάδα του θεσμού, με τρεις κατακτήσεις σε ισάριθμους τελικούς (100% επιτυχία).