Η Ρεάλ βάζει δύσκολα στη Μπάγερν του Γκουαρδιόλα

Μπάγερν Μονάχου και Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκονται μία στάση μακριά από τον τελικό του Champions League, με το 1-0 της Μαδρίτης ν' αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για τον επαναληπτικό της Τρίτης (29/4, 21:45).

Η Λισσαβώνα είναι ενενήντα λεπτά μακριά για Βαυαρούς και Καστιγιάνους, με τους φιλοξενούμενους της ρεβάνς της Allianz Arena να έχουν το ελαφρύ προβάδισμα μετά το 1-0 του Σαντιάγκο Μπερναμπέου, προϊόν του γκολ του Καρίμ Μπενζεμά στο 19'.

Η πρόσφατη παράδοση δεν είναι υπέρ των Μαδριλένων που έχουν τρεις σερί χαμένες ημιτελικές σειρές στο Champions League. Αντίπαλος της ισπανικής ομάδας είναι ο παλιός "γνώριμος" από τις μνημειώδεις "κόντρες" με την Μπαρτσελόνα, Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος άρχισε να γίνεται αποδέκτης εσωτερικής κριτικής μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα στη Μαδρίτη και του τρόπου με τον οποίο αγωνίστηκε η ομάδα του.

Στο κομμάτι της τακτικής ο Κάρλο Αντσελότι κέρδισε τον προπονητή της Μπάγερν, του οποίου οι παίκτες αναλώθηκαν σ' ένα ατέρμονο passing game το οποίο λίγες ώρες μετά τη λήξη του πρώτου ημιτελικού χαρακτηρίστηκε ως βαρετό από τον επίτιμο πρόεδρο των Γερμανών Φραντς Μπεκενμπάουερ.

Χαρακτηριστικό είναι πώς έως το 18ο λεπτό του ματς του Μπερναμπέου οι πάσες ήταν 10-118 για τις δύο ομάδες και στο 19΄ το σκορ 1-0 υπέρ των μερένγκες!

Το έργο της Ρεάλ στο Μόναχο δεν θα είναι εύκολο, μια και η κάτοχος του περυσινού Τσάμπιονς Λιγκ ψάχνει τον back-to-back τελικό και στη συνέχεια το «καπάκι» τρόπαιο. Η Ρεάλ έχει δώδεκα χρόνια να σηκώσει την κορυφαία κούπα στην Ευρώπη, σε συλλογικό επίπεδο, θέλοντας χρόνια τώρα να "πιάσει" τις δέκα κατακτήσεις και να φτάσει στην περίφημη decima.

Η παράδοση, πάντως, είναι εναντίον των φιλοξενούμενων, οι οποίοι δεν έχουν κερδίσει ποτέ στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας μετρώντας εννέα ήττες και μία ισοπαλία.

Η Γερμανία, γενικώς, δεν πάει τα τελευταία χρόνια τη Ρεάλ: Στα 23 τελευταία ευρωπαϊκά της παιχνίδια έχει πέντε ήττες εκ των οποίων οι τέσσερις είναι στην εν λόγω κεντροευρωπαϊκή χώρα. Ο Γκουαρδιόλα έχει, επίσης, θετικό ρεκόρ καριέρας απέναντι στη Ρεάλ με εννέα νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες με επί μέρους γκολ 33-15 υπέρ του, ως προπονητής Μπαρτσελόνα και Μπάγερν!

Στα αγωνιστικά νέα ο Γκουαρδιόλα δεν έχει κάποιο νέο πρόβλημα ν΄ αντιμετωπίσει με τους Σταρκ, Αλκαντάρα, Σακίρι και Μπαντστούμπερ να είναι παροπλισμένοι. Για τους φιλοξενούμενους Αρμπελόα και Χεσέ χάνουν το υπόλοιπο της σεζόν, εκτός είναι ο Κεντίρα αλλά μάχιμος ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πέπε χτύπησε στο πρώτο ματς στη Μαδρίτης και δεν αγωνίστηκε στο 4-0 της Πριμέρα Ντιβιζιόν απέναντι στην Οσασούνα όντας ξανά αμφίβολος. Προστατεύτηκε ο Μπέιλ, που είχε ίωση τις προηγούμενες ημέρες, μένοντας εκτός αποστολής, μα λογικά θα είναι διαθέσιμος.

Πριν από το παιχνίδι θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των δύο προπονητών που έχασαν τη ζωή τους τις προηγούμενες ημέρες, Τίτο Βιλανόβα και Βουγιαντίν Μπόσκοφ.

Πηγή: novasports.gr