Ο καρκίνος λύγισε τον Τίτο Βιλανόβα

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα, Τίτο Βιλανόβα, ο οποίος ταλαιπωρούταν το τελευταίο διάστημα από τον καρκίνο. Ο έμπειρος κόουτς πέθανε σε ηλικία 45 ετών προκαλώντας σοκ στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Τα τελευταία τρία χρόνια, ο Καταλανός τεχνικός έδινε την δική του προσωπική μάχη για να καταπολεμήσει την επάρατη νόσο και παρά το γεγονός πως πριν κάποιους μήνες υπήρχαν ενθαρρυντικά μηνύματα για την κατάστασή του, τελικά επήλθε το μοιραίο.

Ο πρώην τεχνικός των μπλαουγκράνα είχε αποχωρήσει οριστικά από τον πάγκο και την ενεργό δράση τον Ιούλιο του 2013, καθώς είχε ήδη υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις και η κατάστασή του δεν του επέτρεπε να συνεχίσει να προπονεί μία ομάδα με τις απαιτήσεις της Μπαρτσελόνα.

Ως προπονητής ξεκίνησε την καριέρα του τη σεζόν 2007-08 στη δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα, πλάι στον Γκουαρδιόλα στη θέση του βοηθού προπονητή. Τον ακολούθησε στη μετέπειτα πορεία του στον πάγκο της πρώτης ομάδας. Στις 27 Απριλίου 2012 επιλέχθηκε ως αντικαταστάτης του Πεπ Γκουαρδιόλα, αφότου ο προηγούμενος αποτέλεσε παρελθόν από τη θέση του πρώτου προπονητή.