Europa League: Βραχεία κεφαλή για Μπενφίκα, προβάδισμα για Σεβίλλη

Σαφές προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Europa League απέκτησε η Σεβίλλη, μετά τη νίκη της με σκορ 2–0 επί της Βαλένθια στο Σάντσεθ Πιθχουάν.

Στον έτερο ημιτελικό, ανάμεσα στην περσινή φιναλίστ, Μπενφίκα και τη Γιουβέντους, στην έδρα της οποίας θα διεξαχθεί ο τελικός, οι Αετοί της Λισαβόνας επικράτησαν με 2-1, αλλά για τη ρεβάνς του Τορίνο έμειναν ανοικτοί λογαριασμοί.

Συγκεκριμένα, μόλις στο 2ο λεπτό, έπειτα από κόρνερ του Μιραλέμ Σουλεϊμάνι, ο Γκαράι έπιασε την τέλεια κεφαλιά που δεν μπόρεσε να εξουδετερώσει ο Μπουφόν.

Στο 73΄ ο Κάρλος Τέβες έκανε το 1 - 1 σκοράροντας ύστερα από πέντε χρόνια σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, ενώ στο 84ο λεπτό, με γκολ του Λίμα, η Μπενφίκα έφτασε στη νίκη.

Αντίστοιχα, στο ματς της Σεβίλλης, το σκορ άνοιξε στο 33’ ο Μπία από ολοφάνερη θέση οφσάιντ.

Οι παίκτες της Βαλένθια διαμαρτυρήθηκαν έντονα. Το γκολ που δέχτηκαν τους αποσυντόνισε και τρία λεπτά αργότερα ο Μπάκα έκανε το 2-0, που έμελλε να είναι το τελικό σκορ.

Οι Νυχτερίδες προσπάθησαν να μειώσουν, ιδιαίτερα με την εμφάνισή τους στο δεύτερο ημίχρονο, όμως η κεφαλιά του Βάργκας στο 88’ βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.