Τιτανομαχία τα ημιτελικά του Champions League: Ρεάλ εναντίον Μπάγερν

Αντιμέτωπες στα ημιτελικά του Champions League τέθηκαν οι Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου.

Στον άλλο ημιτελικό Ατλέτικο Μαδρίτης ενάντια στην Τσέλσι.

Η ημιτελική φάση του 2014 θυμίζει πολύ 2012, όταν και πάλι η Μπάγερν είχε τεθεί αντιμέτωπη με τη Ρεάλ, ενώ η Τσέλσι είχε διασταυρωθεί με μια άλλη ισπανική ομάδα, τη μεγάλη απούσα των φετινών ημιτελικών, τη Μπαρτσελόνα.

Ο τελικός του 2012 ειχε διεξαχθεί στην έδρα της Μπάγερν, την Allianz Arena του Μονάχου, με την Τσέλσι όμως να κατακτά το τρόπαιο.

Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι και τα δυο πρώτα παιχνίδια θα γίνουν στη Μαδρίτη, οπότε το διήμερο 22 και 23 Απριλίου, Τρίτη και Τετάρτη του Πάσχα, αντίστοιχα, τόσο για τον ορθόδοξο, όσο και για το καθολικό κόσμο, η ισπανική πρωτεύουσα θα κατακλυστεί από κόσμο και θα έχει έντονο το άρωμα της σπουδαιότερης διασυλλογικής διοργάνωσης. 

Από την άλλη, η διοίκηση της Ατλέτικο καλείται να πάρει τη... δαπανηρή απόφαση, για το αν θα πληρώσει στην Τσέλσι τρία, έξι εκατ. ευρώ ή καθόλου και -σ' εκείνη την περίπτωση- δε θα χρησιμοποιήσει καθόλου τον "κέρβερο" Τιμπό Κουρτουά κάτω από τα δοκάρια της.

Ρεάλ και Μπάγερν έχουν αναμετρηθεί συνολικά 20 φορές, με τους Βαυαρούς να έχουν πάρει μόνο τέσσερις προκρίσεις (1976, 1987, 2001, 2012).