Το συγκλονιστικό φινάλε της Premier League

Για πρώτη φορά από το 1989 η Λίβερπουλ οδηγεί την κούρσα της Premier League, μόλις πέντε αγωνιστικές από το τέλος της.

Θα επιστρέψουν οι ρεντς στην κορυφή του βρετανικού ποδοσφαίρου, μετά από 25 χρόνια.

Ας δούμε λίγο τη βαθμολογία, μετά από 33 αγωνιστικές:

1. Λίβερπουλ 74
2. Τσέλσι 72
3. Μάντσεστερ Σίτι 70 (31 αγ.)
4. Άρσεναλ 64
5. Έβερτον 63 (32 αγ.)
6. Τότεναμ 59
7. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 57

Πολλά θα κριθούν την Κυριακή των Βαΐων, όταν η Λίβερπουλ υποδέχεται στο Άνφιλντ τη Μάντσεστερ Σίτι. Οι δύο ομάδες έχουν διαφορά τεσσάρων βαθμών και μόνο η νίκη θα βοηθήσει τους κόκκινους να υπερπηδήσουν το πλεονέκτημα του ενός ακόμη αγώνα λιγότερου των Πολιτών.

Από εκεί και πέρα, η Λίβερπουλ παίζει εκτός με Νόργουιτς και Κρίσταλ Πάλας και εντός με Τσέλσι (άλλο μεγάλο ντέρμπι αυτό) και Νιουκάστλ.

Η Μάντσεστερ Σίτι, μετά το Άνφιλντ, υποδέχεται Σάντερλαντ, Άστον Βίλα και Γουέστ Χαμ και φιλοξενείται στις έδρες των Κρίσταλ Πάλας και Έβερτον.

Η δεύτερη Τσέλσι υποδέχεται Σάντερλαντ και Νόργουιτς και φιλοξενείται από Σουόνσι, Λίβερπουλ και Κάρντιφ.

Η Άρσεναλ έχει βγει νοκ-άουτ από τη μάχη του τίτλου και θα παλεύει με την Έβερτον (δευτερευόντως με την Τότεναμ) για την τέταρτη θέση της Premier League, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League της ερχόμενης περιόδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δικαίωμα να ελπίζει στην έξοδο στην Ευρώπη έχει και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς λόγο της κατάκτησης του Λιγκ Καπ από τη συντοπίτισσα Σίτι, βγαίνει στην Ευρώπη και ο έκτος του πρωταθλήματος.

Από την έκτη θέση απέχει η Γιουνάιτεντ μόλις δύο βαθμούς και ελπίζει να προσπεράσει τουλάχιστον την Τότεναμ για να πάρει θέση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και της ερχόμενης σεζόν.