Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Ο τελικός χωράει μόνο έναν!

Να πάρει το προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος θέλει ο Ολυμπιακός στον πρώτο ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ στο Γ. Καραϊσκάκης, στις 19:00 της Τετάρτης.

Οι ερυθρόλευκοι θέλουν ένα σκορ, το οποίο θα τους δώσει τη δυνατότητα να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη για τη ρεβάνς, χωρίς ιδιαίτερο άγχος. Ο Ολυμπιακός θέλει να ολοκληρώσει την εφετινή σεζόν με την κατάκτηση και του κυπέλλου Ελλάδος, κάνοντας και φέτος το νταμπλ. Αυτό ζήτησε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης από τους παίκτες της ομάδας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις του Ρέντη.

Ο Μίτσελ έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες του Ολυμπιακού, πλην των Ιμπαγάσα και Ολαϊτάν. Ο Ισπανός τεχνικός φέρεται να έχει καταλήξει στην ενδεκάδα που θα χρησιμοποιήσει στο συγκεκριμένο ματς. Στην εστία των ερυθρολεύκων θα καθίσει ο Ρομπέρτο, με τους Μανωλά και Μαρκάνο στο κέντρο της άμυνας. Οι Σαλίνο και Χολέμπας θα είναι οι δυο μπακ, με τους Εντιγκά και Μανιάτη σε ρόλους αμυντικών μέσων. Οι Ντομίνγκεζ, Κάμπελ και Πέρες θα είναι οι τρεις μεσοεπιθετικοί, με τον Βαλντές στην κορυφή της επίσης.

Οι ερυθρόλευκοι θα έχουν στο πλευρό τους και τους φιλάθλους της ομάδας, οι οποίοι αναμένεται να κατακλύσουν τις εξέδρες του Γ. Καραϊσκάκης. Ο Ολυμπιακός θέλει να πραγματοποιήσει εμφάνιση παρόμοια με αυτή του αντίστοιχου αγώνα για το πρωτάθλημα, όταν είχε κερδίσει τον ΠΑΟΚ 4-0, εντός έδρας.

Από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ ποντάρει στις αλλαγές που έχουν συμβεί στην ομάδα από την τελευταία φορά που επισκέφθηκε το Νέο Φάληρο. Από τις 10 Νοεμβρίου, όταν αναμετρήθηκαν οι δύο ομάδες στο φαληρικό γήπεδο, οι Θεσσαλονικείς έχουν στον πάγκο τους νέο προπονητή και η ομάδα θα έχει έξι αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με εκείνο το ματς.

Το θετικό για τον ΠΑΟΚ είναι πως ο Γιώργος Γεωργιάδης ξεκούρασε αρκετούς παίκτες, πάει «διαβασμένος» στο Φάληρο και θέλει να πετύχει τον μεγάλο στόχο της φετινής σεζόν. Δηλαδή, την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Έλληνας τεχνικός θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Γλύκο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Σκόνδρα, Βίτορ, Ινσαουράλδε και Τζαβέλλα.

Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Κάτσε, έχοντας ως εσωτερικούς μέσους τον Κατσουράνη και τον Νάτχο. Την τριάδα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Στοχ, Λούκας και Αθανασιάδης.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γιακουμής, Κίτσιου, Λίνο, Σπυρόπουλος, Νίνης, Βούκιτς, Σαλπιγγίδης και Κουλούρης. Εκτός έμειναν οι τραυματιες Γκσπούρνινγκ, Λάζαρ και Χούσεν, όπως και τους Κατσικά, Γεωργιάδη, Μαντούρο, Μάρτενς, Πόζογλου και Ολίσε.