Άνοιγμα στις Λατινικές αγορές ταλέντων με Λορέντσο

Δρόμο προς τις αγορές της Ιβηρικής χερσονήσου και της Λατινικής Αμερικής ανοίγει ο Ολυμπιακός με την πρόσληψη του Χουάν Χοσέ "Χουάνχο" Λορέντσο ως τεχνικό σύμβουλο στο τμήμα σκάουτινγκ της ομάδας.

Η εμπειρία και οι δυνατότητες του Λορέντσο

Έμφαση στην ανεύρεση νέων ταλέντων, κυρίως λατινογενών, δίνουην πλέον οι ερυθρόλευκοι. Όπως είχαμε γράψει ήδη από χθες, ο 35χρονος έχει θητεύσει σε πόστο τεχνικού διευθυντή σε Οσασούνα, Τενερίφη και Βαγιαδολίδ.

Αυτή τη θέση αφορούσε και το χθεσινό δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας Marca για τη συμφωνία του με τον Ολυμπιακό, αλλά διαψεύστηκε.

Το δημοσίευμα της Marca δεν είχε βάση, ήταν περισσότερο γενικόλογη πληροφόρηση και συμπέρασμα βάσεις των προηγούμενων πόστων του Ισπανού, καθώς ο Ολυμπιακός ουδέποτε είδε στο πρόσωπο του Λορέντσο τον νέο του τεχνικό διευθυντή, χωρίς βέβαια να μπορεί να αποκλειστεί ότι θα προαχθεί σε αυτή τη θέση ο 35χρονος Ισπανός.

Προς το παρόν, πάντως, ουσιαστικά θα αποτελέσει δίδυμο με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς στην ανακάλυψη νέων ταλαντούχων ποδοσφαιριστών. Πλην όμως, θα τον βοηθήσει καταλυτικά στις αγορές που ο Σέρβος δε γνωρίζει τόσο καλά.

Διοικητική στρατηγική επιλογή η ενίσχυση του τμήματος σκάουτινγκ

Επί Βαγγέλη Μαρινάκη, το τμήμα σκάουτινγκ έχει ενισχυθεί επειδή ακριβώς ο πρόεδρος των ερυθρολεύκων πιστεύει πολύ σε περιπτώσεις παικτών που είναι δυνατό να αποκτηθούν φθηνά, να βοηθήσουν ουσιαστικά το σύλλογο και κατόπιν να πουληθούν σε μεγαλύτερο σύλλογο, φέρνοντας και χρήματα από το σύλλογο.

Ο Χουάνχο Λορέντσο βρίσκεται στην Ελλάδα από την Κυριακή, έχοντας συμφωνήσει για δυετές συμβόλαιο χωρίς να έχουν γίνει γνωστές οι αποδοχές του. Σύμφωνα με την εφημερίδα Sportday, ο Ισπανός παρακολούθησε ινκόγκνιτο τον αγώνα ΑΕΚ-Πλατανιάς για τη Superleague.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ολυμπιακού:

"Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει  την πρόσληψη του Juan Jose Lorenzo στη θέση του τεχνικού συμβούλου στο τμήμα scouting της ομάδας μας.

Ο Juan Jose Lorenzo  έχει σημαντική εμπειρία στα τεχνικά τμήματα της Ρεάλ Βαγιαδολίδ και της Ρεάλ Μαδρίτης και ήταν για 7 χρόνια τεχνικός  διευθυντής  στην Οσασούνα".

Η απόκτηση Λορέντσο δεν προαναγγέλλει αποχωρήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες της Sportday, οι Δημήτρης Μπαρμπαλιάς και Νίκος Βαμβακούλας παραμένουν στις θέσεις τους και θα αξιολογηθούν εν καιρώ από τον Ισπανό, ο οποίος είναι αυτός που θα θέσει κατευθυντήριες γραμμές για το πού θα στρέψουν εκείνοι τα μάτια και τ' αυτιά τους, ως σκάουτερ των πρωταθλητών Ελλάδας.