Τσέλσι-Άρσεναλ: Στα 1.000 ματς του ο Βενγκέρ έφαγε μόνο έξι!

Στη συμπλήρωση 1.000 αγώνων του στον πάγκο της Άρσεναλ, ο Αρσέν Βενγκέρ έγινε θεατής μιας ακόμη ντροπιαστικής ήττας της ομάδας του σε ντέρμπι στη φετινή Premier League.

Οι Κανονιέρηδες, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας και διεκδικούν ουσιαστικά το πρωτάθλημα, έχασαν, μετά το 5-1 από τη Λίβερπουλ, με 6-0 και στο Στάμφορντ Μπριτζ από την Τσέλσι.

Κι όλα αυτά επειδή... καταφέρνουν να αιφνιδιάζονται στα πρώτα λεπτά. Παρά τις διαμαρτυρίες του Μουρίνιο για τον ορισμό του αγώνα νωρίς το Σάββατο κι ενώ η Τσέλσι προερχόταν από αγώνα Champions League, η ομάδα του δεν πτοήθηκε και μπήκε δυνατά στον αγώνα.

Όπως και με τη Γαλατασαράι, ο Ετό άνοιξε γρήγορα-γρήγορα το σκορ, μόλις στο 5' και στο 7' ο Σίρλε, η έκπληξη της ενδεκάδας από τον Special One έκανε το 2-0.

Απόλυτος αιφνιδιασμός για την Άρσεναλ. Στο 16' ο Γκιμπς έκανε πέναλτι και ως τελευταίος παίκτης, πήρε την κόκκινη κάρτα και στο 17' ο Αζάρ ευστόχησε από την άσπρη βούλα.

Αυτό ήταν...

Το υπόλοιπο διάστημα του αγώνα μετατράπηκε σε τυπική διαδικασία. Ο Όσκαρ έκανε το 4-0 στο 42' και το 5-0 στο 66', όταν και η Τσέλσι είχε αρχίσει να κατεβάζει ρυθμούς. Στο 71' ο Σαλάχ έκλεισε το σκορ με το 6-0, αν και Τόρες και Αζάρ έχασαν πολλές ευκαιρίες και για άλλα τέρματα. Ο Τσάμπερλεν δεν αποβλήθηκε παρότι ενήργησε σαν τερματοφύλακας στο πρώτο γκολ του Όσκαρ.

Η Τσέλσι παραμένει πρώτη στη Λίγκα, με 69 βαθμούς σε 31 αγώνες.