Η κλήρωση των 8 σε Champions League και Europa League

Εμφύλιο από το ισπανικό πρωτάθλημα έκρυβε η κληρωτίδα της UEFA για την προημιτελική φάση του Champions League.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει την ευκαιρία να... εκδικηθεί τη Ντόρτμουντ για τον περσινό αποκλεισμό της στα ημιτελικά της διοργάνωσης, καθώς τη βρίσκει μπροστά της στη φάση των οκτώ, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στο Σαντιάγο Μπερναμπέου.

Η κάτοχος Μπάγερν Μονάχου αντιμετωπίζει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία απέκλεισε τον Ολυμπιακό. Οι Γερμανοί είχαν προκριθεί το 2010 με τα εκτός έδρας γκολ, στο τελευταίο ζευγάρωμα των δύο ομάδων.

Η Παρί Σεν Ζερμέν του Ιμπραΐμοβιτς κληρώθηκε με την Τσέλσι του Μουρίνιο. Οι μπλε είναι αήττητοι σε ευρωπαϊκές επίσημες αναμετρήσεις από τους Παριζιάνους.

Τα τέσσερα ζευγάρια:

Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο Μαδρίτης
Ρεάλ Μαδρίτης - Μπορούσια Ντόρτμουντ
Παρί Σεν Ζερμέν - Τσέλσι
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπάγερν Μονάχου

Europa League: Δύο πρώην αντίπαλοι του ΠΑΟΚ αντιμέτωποι στα προημιτελικά

Δύο πρώην αντίπαλοι του ΠΑΟΚ, η Αλκμάαρ, που ο Δικέφαλος του Βορρά συνάντησε στους ομίλους και η Μπενφίκα που τον απέκλεισε στη φάση των 32 του θεσμού, τίθενται αντιμέτωποι στα προημιτελικά του φετινού Europa League.

Θυμίζουμε ότι η Μπενφίκα ήταν η φιναλίστ της περσινής διοργάνωσης, κόντρα στην Τσέλσι.

Η Βασιλεία, η μοναδική εκπρόσωπος της Ελβετίας, κληρώθηκε με την ισπανική Βαλένθια. Υπενθυμίζουμε ότι αν η Βασιλεία κάνει δύο νίκες, η Ελβετία θα προσπεράσει την Ελλάδα στη 12η θέση της βαθμολογίας της UEFA.

Η κληρωτίδα επιφύλασσε ακόμη ένα ζευγάρι της Ιβηρικής χερσονήσου, μεταξύ Πόρτο και Σεβίλλης, με πρώτο αγώνα στο Ντραγκάο και τη δυνατή αναμέτρηση της Λιόν με τη Γιουβέντους (πρώτο ματς στο Ζερλάν).

Τα τέσσερα ζευγάρια:

Αλκμαάρ - Μπενφίκα
Λιόν - Γιουβέντους
Βασιλεία - Βαλένθια
Πόρτο - Σεβίλλη