Εξόριστος ο φίλαθλος που χαστούκισε τον Μαυρία

O αντιπρόεδρος και υπεύθυνος ασφαλείας του ΟΦΗ, Ανδρέας Μανουσάκης, δήλωσε αν και δεν γνωρίζει τον φίλαθλο της κρητικής ομάδας που χαστούκισε τον παίκτη του Παναθηναϊκού Χάρη Μαυρία στη διάρκεια του χθεσινού αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων, θα βρεθεί πολύ σύντομα. Όπως τόνισε μάλιστα, δεν πρόκειται να του επιτραπεί ξανά η είσοδος στο γήπεδο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον Sentra 103,3:

Για το πότε υπέπεσε στην αντίληψή του το επεισόδιο: “Εγώ προσωπικά δεν το είδα, και μάλιστα αρκετοί από μας - γιατί έγινε πολύ γρήγορα και σε στιγμή που ετοιμαζόμασταν για τη λήξη - πληροφορηθήκαμε από κάποιους παίκτες του ΟΦΗ και τις διαμαρτυρίες του Γρηγόρη Παπαβασιλείου. Στη δική μου αντίληψη δεν υπέπεσε”

Για το αν ο ΟΦΗ αναζητά το δράστη: “Βεβαίως, η ΠΑΕ ΟΦΗ κάνει τεράστια προσπάθεια στο κομμάτι αυτό. Δεν είναι μόνο το κομμάτι της βίας, αλλά και το οικονομικό κομμάτι της ομάδας, η τιμωρία. Η ΠΑΕ ΟΦΗ έχει κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες στην κατεύθυνση αυτή. Είναι ίσως η μοναδική ομάδα φέτος που δεν έχει πρόστιμο αλλά μόνο παρατηρήσεις”.

Για το γεγονός, όμως, ότι πέρυσι υπήρξε το χτύπημα στον Ορμπάιθ (στο ματς με τον Ολυμπιακό): “Πέρυσι η ομάδα μας ήταν πολύ ψηλά στις ποινές και στις κατηγορίες, ήμασταν στην 5άδα από πρόστιμα. Όμως μη κοιτάμε το παρελθόν. Θέλουμε να κοιτάμε μπροστά, να βελτιωνόμαστε. Είναι ένα γεγονός καταδικαστέο, δε συνάδει με το αθλητικό πνεύμα και μας πικραίνει γιατί χθες στο γήπεδο 6.000 κόσμος είχε άψογη παρουσία και ένας αμαυρώνει την προσπάθεια όλων αυτών που ήρθαν να φωνάξουν και να βοηθήσουν την ομάδα”

Για το αν ο ΟΦΗ ξέρει την ταυτότητα του δράστη, αν έχει διαρκείας, όπως ακούγεται: “Δεν τον γνωρίζουμε το δράστη, θα κάνουμε τις ενέργειες να τον βρούμε και να αποδοθούν όλες οι ευθύνες που του αναλογούν”.

Για το ότι ο δράστης έχει επικοινωνήσει με τον Παναθηναϊκό και έδωσε τα στοιχεία του και ότι ο ΟΦΗ μπορεί να απευθυνθεί εκεί: “Δυστυχώς αν και έχουν γίνει βήματα, χρειάζεται προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα φαινόμενα. Από την εμπειρία μου τόσα χρόνια με τη θέση που έχω, ξέρω ότι η βία είναι αποτέλεσμα πολλών παραμέτρων και για να δούμε το πρόβλημα στην ουσία του και να το καταπολεμήσουμε πρέπει να γίνει κάτι συλλογικά και θα αφορά όλους. Και στο συγκεκριμένο περιστατικό, με το θέμα που υπάρχει με τα όρια για τις αρμοδιότητες των σεκιούριτι και το πού ευθύνεται η αστυνομία, σε αυτό το θέμα αν έχουμε και 1.500 σεκιούριτι, αν δεν γίνει παιδεία όλων ότι πάμε να δούμε ένα ματς χωρίς οι παίκτες να έχουν καμία εξωτερική επιρροή, τότε δε θα σταματήσει αυτό το φαινόμενο”.

Για το αν θα απαγορεύσουν, από εδώ και στο εξής, την είσοδο στο γήπεδο στο συγκεκριμένο οπαδό: “Βεβαίως, δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Δεν μπορεί να θεωρηθεί φίλαθλος, δεν έχει να προσφέρει τίποτα”.

Για το κάλεσμα που έκανε ο Παναθηναϊκός στην ανακοίνωσή του ώστε να υπάρξει δημόσια καταδίκη από την ΠΑΕ ΟΦΗ: “Βεβαίως, θα βγει και επίσημη ανακοίνωση από την ΠΑΕ. Δεν τίθεται θέμα να μην καταδικάσει η ΠΑΕ το περιστατικό. Είναι περιστατικό που πρώτα απ όλα αμαυρώνει την παρουσία 6.000 κόσμου στο γήπεδο”.

Για την αγωνιστική εικόνα του ΟΦΗ και αν αυτή η καλή εικόνα οφείλεται κυρίως στον Νίκο Αναστόπουλο: “Βεβαίως, η συμβολή του κ. Αναστόπουλου είναι πολύ μεγάλη στην εικόνα που παρουσιάζει ο ΟΦΗ. Το καλοκαίρι εμείς ήμασταν στο γκρουπ των ομάδων που είχαν πρόβλημα αδειοδότησης. Αναγκαστικά κινηθήκαμε με νέα παιδιά και συγκεκριμένες μεταγραφές. Ολα τα προηγούμενα χρόνια έχουμε δείξει ότι έχουμε δυναμισμό και φανέλα βαριά. Κάποια από τα παιδιά εγκλιματίστηκαν γρήγορα και θα παρουσιάσουμε στη συνέχεια ένα αξιόλογο σύνολο”.