Κουρμπανάς: Στον πάγκο για το ντέρμπι παρά το θάνατο της γυναίκας του!

Δύναμη ψυχής ή ψυχρός/απόλυτος επαγγελματισμός;

Μπορεί να είναι και άρνηση αποδοχής ενός τραγικού γεγονότος, όπως τυγχάνει να συμβαίνει στο πρώτο στάδιο του πένθους...

Ο Παναιγιάλειος νίκησε τη Δευτέρα 10 Μαρτίου με 1-0 τον Πανηλειακό με γκολ του Ατματσίδη στο 63' και διατηρήθηκε στη δεύτερη θέση του νότιου ομίλου της Football League.

Πρόκειται για σπουδαία νίκη για τους Αιγιώτες, όμως έγινε ακόμη πιο σπουδαία, όταν αποκαλύφθηκε το προσωπικό δράμα του προπονητή τους, Νίκου Κουρμπανά.

Η σύζυγος του τεχνικού του Παναιγιάλειου έφυγε από τη ζωή μόλις στα 48 της χρόνια το βράδυ της Κυριακής.

Η οικογένεια του πρώην ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού βυθίστηκε στο πένθος.

Η άτυχη γυναίκα πέθανε από ανακοπή καρδιάς. Ο Νίκος Κουρμπανάς ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά, ενώ βρισκόταν στο Αίγιο και πήγε στην Αθήνα, αφού ειδοποίησε μόνο τον πρόεδρο του Παναιγιαλείου Αντώνη Ρέλλα.

Δεν ήθελε να διαταράξει την ηρεμία των ποδοσφαιριστών του πριν το κρίσιμο ντέρμπι της Πελοποννήσου και έτσι, το θέμα κρατήθηκε μυστικό σε όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα και δε διέρρευσε το παραμικρό μέχρι την αναμέτρηση.

Ο Νίκος Κουρμπανάς αναχώρησε τη νύχτα της Κυριακής εσπευσμένα, προκειμένου να βρεθεί στο πλευρό της κόρης του, Χριστίνας.

Το απόγευμα της Δευτέρας, σε ένα δείγμα συγκλονιστικού επαγγελματισμού, επέστρεψε για το παιγνίδι στο Αίγιο, παρότι ο πρόεδρος της ομάδας κ. Ρέλλας του συνέστησε να μην κατέβει λόγω του θλιβερού συμβάντος που είχε τύχει σ' εκείνον και την οικογένειά του.

Ο Νίκος Κουρμπανάς έσφιξε τα δόντια και δήλωσε ότι είχε καθήκον να ηγηθεί της ομάδας. Και τελικά, αυτό έπραξε, σκεφτόμενος το καλό της ομάδας του και ενδεχομένως, θα λέγαμε, τη συνέχεια της ζωής...