Φιλική ήττα με 0 – 2 για την Εθνική

Φιλική ήττα από τη Νότια Κορέα με 2-0 γνώρισε η εθνική Ελλάδας στο γήπεδο Καραϊσκάκη, στο πρώτο τεστ των διεθνών ενόψει της τελικής φάσης του παγκοσμίου κυπέλλου της Βραζιλίας. Οι Ασιάτες προηγήθηκαν στο 19΄ με τον Παρκ Τσου Γιανγκ, ενώ στο 55΄ ο Σον διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Πριν συμπληρωθεί καν μια ώρα αγώνα Σάντος και διεθνείς πρόλαβαν μόνο την πλάτη ενός άλλου… ταχύτατου διαόλου να δουν και το 2-0 από τον άλλον εξτρέμ της Κορέας, τον Σον ήταν γεγονός. Αυτό το γκολ, αλλά γενικότερα η απογοητευτική εικόνα της Ελλάδας, οδήγησε τον Πορτογάλο τεχνικό να προχωρήσει σε αλλαγές και σε ένα πιο ορθολογικό στήσιμο της ομάδας, βάζοντας –για παράδειγμα- τον Κατσουράνη μπροστά από το ευάλωτο σε κάθετες μπαλιές αμυντικό δίδυμο των Μανωλά, Αβραάμ αντί για επιτελικό χαφ. 

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΕΛΛΑΔΑ: Γλύκος, Τοροσίδης (82’ Τζαβέλλας), Χολέμπας, Μανωλάς, Παπαδόπουλος, Τζιόλης (60’ Φετφατζίδης), Μανιάτης (46’ Χριστοδουλόπουλος), Κατσουράνης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (46’ Καραγκούνης), Μήτρογλου (60’ Δ.Παπαδόπουλος). 

Στον πάγκο: Τζόρβας, Βύντρα, Σάμαρης. 

Ν.ΚΟΡΕΑ: Γιουνγκ, Λι Γιονγκ, Κιμ Τζινσου, Κιμ Γιουνγουόν, Χονγκ, Κι, Χαν, Κου 79' Λι Κεουνχο), Λι Τσουνγκγιονγκ, Σον (73’ Κιμ Μποκγιουνγκ), Παρκ (46’ Κιμ Σινγουκ). 

Στον πάγκο: Κιμ Σεουνγκγιου, Κιμ Τζινχιεον, Παρκ Τζουχο, Κιμ Τζουγιουνγκ, Παρκ Τζινπο, Χα, Παρκ Τζονγκγου, Ναμ, Τζι.