Έσωσαν την παρτίδα με Τοτσέ οι πράσινοι

Κέρδος πρέπει να θεωρείται η ισοπαλία με σκορ 1-1 για τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο την ιταλική Λάτσιο στην τρίτη αγωνιστική του δέκατου ομίλου του Europa League, όπως εξελίχθηκε ο αγώνας.

Οι πράσινοι ξεκίνησαν νωθρά τον αγώνα αλλά η ηγεμονική παρουσία της Λάτσιο στον αγωνιστικό χώρο δεν κεφαλαιοποιήθηκε καθώς οι ευκαιρίες των Ιταλών δεν κατέληγαν στα δίχτυα της ομάδας του τριφυλλιού.

Ήταν όμως ένας παίκτης του Παναθηναϊκού, ο Γιούρκας Σεϊταρίδης που έμελλε να στείλει από μόνος του τη μπάλα στα δίχτυα των πρασίνων στο 25', έπειτα από κακό συνδυασμό με τον Ορέστη Καρνέζη. Οι πράσινοι, αμήχανοι πια, έχασαν ξανά τα πατήματά τους κι ενώ πριν είχαν ισορροπήσει τον αγώνα κι έτσι πήγαν στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ με 1-0.

Στο δεύτερο μέρος, η Λάτσιο επαναπαύτηκε στο υπέρ της σκορ και οπισθοχώρησε αλλά ο Παναθηναϊκός δεν είχε την ψυχραιμία να τελειώσει τις φάσεις. Στο 75' ο Φερέιρα έριξε στη... φωτιά τον Τοτσέ κι εκείνος τον δικαίωσε ακριβώς στο 90' με πλασέ έπειτα από σέντρα του Βιτόλο.

Μετά το 0-0 με τη Μάλαγα και το 1-1 με την Τότεναμ, οι πράσινοι διέσωσαν το αήττητο της έδρας τους. Στο δέκατο όμιλο προηγείται η Λάτσιο με πέντε βαθμούς, δεύτερη είναι η Μάριμπορ με τέσσερις, τρίτη η Τότεναμ με τρεις και τελευταίος ο Παναθηναϊκός με δύο.

Επεισόδια πριν την έναρξη του αγώνα και στο ημίχρονο

Η παρουσία των οπαδών της Λάτσιο στην Αθήνα προκάλεσε από νωρίς αναστάτωση στην Αθήνα. Τα πέντε πούλμαν που φιλοξενούσαν τους οπαδούς της ιταλικής ομάδας πέρασαν κανονικά την κεντρική πύλη, μαζί με την αστυνομία και κατευθύνθηκαν δεξιά προς τη θύρα 20 όπου θα φιλοξενούνταν οι Ιταλοί, ωστόσο ο οδηγός του λεωφορείου της ΕΘΕΛ δεν τους ακολούθησε.

Σταμάτησε ακριβώς στην κεντρική πύλη και παρά τη σύσταση των ανθρώπων ασφαλείας που βρίσκονταν εκεί να μην ανοίξει τις πόρτες, αυτός τις άνοιξε για να κατέβουν οι οπαδοί της Λάτσιο. Εκείνη την ώρα έφταναν στο ΟΑΚΑ περίπου 5-6 μηχανάκια με οπαδούς του Παναθηναϊκού και τα επεισόδια άρχισαν.

Στην ανάπαυλα, υπήρξε μετακίνηση μερίδας οπαδών του Παναθηναϊκού που βγήκαν στον περιβάλλοντα χώρο με σκοπό να πλησιάσουν την θύρα που φιλοξενεί τους οπαδούς της Λάτσιο.

Εκεί όμως βρίσκονταν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει… μάχη, με τους μεν να πετούν καπνογόνα και τις αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν με ευρεία χρήση χημικών και κρότου λάμψης.