Γκαρσία: Παρελθόν ο ΠΑΟΚ, ανοίγει η πόρτα της Ξάνθης

Παρελθόν και τυπικά από τον ΠΑΟΚ αποτελεί ο Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος το μεσημέρι της Παρασκευής βρέθηκε στα γραφεία του «Δικέφαλου» του Βορρά, συνοδευόμενος από τους εκπροσώπους του, προκειμένου να ρυθμίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες του «διαζυγίου» του με τον ΠΑΟΚ. Ο Ουρουγουανός θα συνεχίσει την καριέρα του στη Ξάνθη, με την οποία έχει έρθει ήδη σε προφορική συμφωνία.

Αποχωρώντας από τα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο Γκαρσία έστειλε το μήνυμά του, προς τους φιλάθλους της ομάδας, τονίζοντάς τους, πως τους αγαπάει. Επίσης, ο Γκαρσία τόνισε πως θα αποφασίσει αυτός, το πότε θα σταματήσει την ενεργό δράση.

Χαρακτηριστικά, ο Γκαρσία δήλωσε έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Βρίσκομαι στην τελευταία φάση της καριέρας μου. Πάντοτε, έχω σεβαστεί όλο τον κόσμο. Αυτό που ήθελα να ξέρω ήταν αν θα παίζω ή όχι. Με πολλές θυσίες, έχω κερδίσει πολλά στο ποδόσφαιρο και δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να μου πει αν έχει τελειώσει η καριέρα μου. Αυτό πρέπει να είναι δική μου επιλογή. Αυτό που πρέπει να γίνει θα γίνει».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Ο κόσμος του ΠΑΟΚ με γνωρίζει και τους γνωρίζω και εγώ. Πάντα έδινα το 100% για την ομάδα. Πιστεύω θα τους μείνει στη μνήμη ένας Ουρουγουανός που ίδρωσε τη φανέλα».

Σχετικά με το μέλλον του και το ενδεχόμενο επιστροφής στον ΠΑΟΚ από άλλο πόστο, υπογράμμισε: «Για το μέλλον δεν έχω μιλήσει ποτέ και δεν θέλω να μιλήσω ούτε τώρα. Θέλω να παίξω ποδόσφαιρο, έχω μεγάλο διάστημα να παίξω. Ευχαριστώ την Ξάνθη που με θυμήθηκε και θέλω να τιμήσω τη φανέλα της όπως έκαναν παντού ως επαγγελματίας».

Τέλος, ο Γκαρσία τόνισε: «Καταλαβαίνω ελληνικά, τα μιλάω δύσκολα. Σας αγαπώ...».

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ: "Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σεβόμενη την επιθυμία του Πάμπλο Γκαρσία να συνεχίσει να αγωνίζεται, συμφώνησε στην παραχώρησή του για τους επόμενους έξι μήνες στην Skoda Ξάνθη.

Οι συζητήσεις ανάμεσα στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και τον ποδοσφαιριστή έγιναν σε εξαιρετικό κλίμα και αναμένεται να υπάρξει νέος κύκλος το προσεχές καλοκαίρι. Όπως είναι γνωστό η ΠΑΕ ΠΑΟΚ διατηρεί ανοιχτές τις πόρτες της για τον εμβληματικό ποδοσφαιριστή που τίμησε τα τη φανέλα με τον Δικέφαλο στο στήθος.

Ο Ουρουγουανός ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στις Μοντεβιδέο Γουόντερερς (Oυρουγουάη), Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία), Πενιαρόλ (Ουρουγουάη), Μίλαν (Ιταλία), Βενέτσια (Ιταλία), Οσασούνα (Ισπανία), Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία), Θέλτα (Ισπανία), Μούρθια (Ισπανία), προτού έρθει στην Ελλάδα για να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε 153 ματς όλων των διοργανώσεων, στα οποία σκόραρε 6 φορές".

πηγή: novasports.gr