Ο Ολυμπιακός ήταν… Καλλονή τεσσάρων αστέρων

Με πρωταγωνιστή τον Αργεντινό Τσόρι Ντομίνγκες που πέτυχε ένα γκολ και έδωσε δύο ασίστ, ο Ολυμπιακός νίκησε την Καλλονή (4-0) και διατήρησε το απόλυτο στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Ο Σαβιόλα με το 11ο του τέρμα στο πρωτάθλημα άνοιξε το σκορ στο 13', ενώ τα άλλα δύο τέρματα των "ερυθρολεύκων" σημείωσαν οι Μανωλάς, Μασάδο. 

Οι πρωταθλητές με το τρίποντο αυτό αύξησαν τη διαφορά τους από το δεύτερο ΠΑΟΚ στους 13 βαθμούς, ενώ η Καλλονή που έμεινε για τρίτο σερί ματς χωρίς γκολ παρέμεινε στο 19 βαθμούς και στην 13η θέση. 

Αρχικά πλάνα

Ο Μίτσελ παρέταξε τον Ολυμπιακός με 4-2-3-1 και συγκεκριμένα επέλεξε τον Ρομπέρτο για να υπερασπιστεί τα δοκάρια των "ερυθρολεύκων" και τους Σαλίνο (δεξιά), Παπαδόπουλο, Μανωλά και Μπονγκ (αριστερά) για την άμυνα. Οι Σάμαρης, Μανιάτης τοποθετήθηκαν στον άξονα, πίσω από τον Τσόρι Ντομίνγκες. Ο Κάμπελ αγωνίστηκε στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής, ο Φουστέρ στο αριστερό και ο Σαβιόλα στην κορυφή της επίθεσης. 

Με το ίδιο σύστημα και η Καλλονή. Ο Μαντζουράκης. τοποθέτησε τον Σιδεράκη κάτω από τα γκολπόστ και τους Χωριανόπουλο (δεξιά), Αναστασιάδη, Λεάντρο, Ποντάνι (αριστερά) στην άμυνα. Αμυντικά χαφ ήταν ο Γκοϊανίρα με τον Γιουκάρη,  και στα πλάγια οι Μανούσος, Ντος Σάντος. Ο Λεοζίνιο ε πιο ελεύθερο ρόλο κινούταν πίσω από τον Καζάκη. 

Αργεντίνικο μενού

Η Καλλονή θέλησε να κοιτάξει στα μάτια τον Ολυμπιακό και να μην αρκεστεί σε ρόλο κομπάρσου, όπως κάνουν πολλές ομάδες όταν παίζουν στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Το σύνολο του Μαντζουράκη δεν κλείστηκε πίσω και προσπάθησε να κυκλοφορήσει την μπάλα για να μπορέσει με αυτό τον τρόπο να κρατήσει τους "ερυθρόλευκους" μακριά από την περιοχή του Σιδεράκη. 

Οι νεοφώτιστοι το κατάφεραν στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά οι πρωταθλητές Ελλάδος στη συνέχεια κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, πιέζοντας ψηλά και κυκλοφορώντας ωραία την μπάλα. Μετά από άψογη συνεργασία των Κάμπελ, Τσόρι Ντομίνγκες και Σαβιόλα ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ από νωρίς. Ο τελευταίος εκμεταλλεύτηκε την 5η ασίστ του συμπατριώτη του στο πρωτάθλημα και με σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Σιδεράκη, πανηγυρίζοντας έτσι το 11ο γκολ του στο πρωτάθλημα. 

Ο τεχνικός της Καλλονής χρειάστηκε να αλλάξει τα πλάνα του, καθώς ο Καζάκης σε μία μονομαχία με τον Μανωλά στον αέρα χτύπησε στη μέση του και δεν μπόρεσε να συνεχίσει το ματς. Τη θέση του υψηλόσωμου φορ πήρε ο Γκναμπούγιου, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της ομάδας της Μυτιλήνης.

Ο Σαβιόλα από. εκτελεστής, πήγε να γίνει δημιουργός στο 16', όμως ο Κάμπελ "'έσκαψε" την μπάλα και την έστειλε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σιδεράκη. Ο Ελληνας γκολκίπερ ήταν και η αιτία που ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα με τη μικρότερη διαφορά, αφού με δύο έξοχες επεμβάσεις στέρησε το γκολ αρχικά στον Φουστέρ στο 22' και στη συνέχεια στον Τσόρι Ντομίνγκες στο 24'.

Εχοντας την καθολική υπεροχή σε όλο το πρώτο 45λεπτο ο Ολυμπιακός δεν κινδύνεψε σε κανένα σημείο από την Καλλονή, η οποία είχε μόλις ένα σουτ και αυτό με φάουλ στις καθυστερήσεις.  

Πάτησε γκάζι και εξαφανίστηκε...

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με το ρυθμό να είναι λίγο αργός, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τον Ολυμπιακό από το πετύχει ένα γρήγορο τέρμα. Ο Κάμπελ πάτησε στον Σαλίνο, ο τελευταίος γύρισε από τα δεξιά και ο Τσόρι Ντομίνγκες από κανονική θέση πετάχτηκε και με πλασέ έκανε το 2-0 στο 54'. 

Η αδυναμία της Καλλονής να διατηρήσει την μπάλα στην κατοχή της, έδινε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να βρίσκεται συνεχώς στην επίθεση και να πιέζει. Με τον Βάις να παίρνει τη θέση του Φουστέρ οι "ερυθρόλευκοι" απέκτησαν περισσότερο πλάτος στο παιχνίδι τους. Τα κενά στην περιοχή της Καλλονής ήταν πολλά και τα εκμεταλλεύτηκαν αρκετές φορές οι παίκτες του Μίτσελ, οι οποίοι έβγαζαν ωραίες συνεργασίες. 

Στο 65' ο Τσόρι Ντομίνγκες με εκτέλεση κόρνερ έδωσε τη δεύτερη του ασίστ στην αναμέτρηση. Ο Μανωλάς αμαρκάριστος στην καρδιά της άμυνας στόπαρε και με σουτ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Μασάδο που είχε περάσει στο ματς στο 72' βγήκε μόνος απέναντι από τον Σιδεράκη, μετά την κάθετη μπαλιά του Βάις και με σουτ έγραψε το τελικό 4-0. 

Οι γηπεδούχοι που θα μπορούσαν να έχουν πετύχει και άλλα γκολ, καθώς είχαν και άλλες ευκαιρίες, άφησαν το πόδι από το γκάζι στα τελευταία λεπτά, με την Καλλονή σε αυτό το διάστημα να απειλεί ουσιαστικά για πρώτη φορά. Στο 85' ο Ντος Σάντος έφυγε στην πλάτη της άμυνας, αλλά η μπάλα από το σουτ του σταμάτησε στην εξωτερική μεριά των διχτύων και στο 89' ο Γκναμπούγιου "ανάγκασε" τον Ρομπέρτο στην πρώτη του επέμβαση στον αγώνα. 

 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπαπέτρου (Αθήνας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: Αλβες

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μπονγκ, Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Μανιάτης (72' Μασάντο), Σάμαρης (66' Εντιγκά), Κάμπελ, Ντομίνγκες, Φουστέρ (56' Βάις), Σαβιόλα.

ΚΑΛΛΟΝΗ (Γιάννης Ματζουράκης): Σιδεράκης, Λεάντρο, Μανούσος (69' Βαλιός), Λεοζίνιο, Χωριανόπουλος, Καζάκης (20' Γκναμπούγιου), Αναστασιάδης, Γκοϊανίρα, Γιουκάρης (78' Ντάμπος), Ντος Σάντος, Ποντάνι.

Πηγή: novasports.gr