Μουρίνιο: Η Λίβερπουλ μπορεί το πρωτάθλημα

Το ερώτημα που απασχολεί τα τελευταία χρόνια τους φίλους της είναι το αν η Λίβερπουλ θα μπορέσει να επιστρέψει και πάλι στην κορυφή. Ένα ερώτημα, το οποίο κυριαρχεί στις συζητήσεις, καθώς η ομάδα τους έχει να κατακτήσει πρωτάθλημα από το 1990.

"Διεκδικεί τον τίτλο με σοβαρές πιθανότητες καθώς είναι σαν να βρίσκεται φέτος σε... διακοπές", έρχεται να απαντήσει ο Ζοζέ Μουρίνιο. Και γιατί να το αρνηθεί κανείς; Η φετινή Λίβερπουλ με καθοδηγητή τον Πορτογάλο έχει ίσως τις περισσότερες πιθανότητες από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια, να το πετύχει.

"Δεν έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Έχουν μία εβδομάδα για να προετοιμαστούν για ένα ματς. Και μετά άλλη μία εβδομάδα για το επόμενο. Αυτό είναι απίστευτο πλεονέκτημα.

Δεν ζουν με την ένταση των νοκ-άουτ μας του Champions League, ακόμα και του Europa. Οι δικοί μου παίκτες πρόκειται να παίξουν φέτος 60 αγώνες. Της Λίβερπουλ 40. Μεγάλη διαφορά", εξηγεί ο Πορτογάλος.

Την Κυριακή (29/12) στις 18:00 η Τσέλσι υποδέχεται την Λίβερπουλ και ο Μουρίνιο τον παλιό του συνεργάτη στην πρώτη του θητεία στους "μπλε", Μπρένταν Ρότζερς.

"Ο προπονητής της Λίβερπουλ είναι ένας από τους καλύτερους φίλους μου. Κάνει φανταστική δουλειά στην ομάδα. Αλλά έχει αυτό το μεγάλο πλεονέκτημα να προετοιμάζει ήρεμος όλη την εβδομάδα την ομάδα για ένα παιχνίδι".

Τέλος, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού αγώνα, ο Μουρίνιο χαρακτήρισε ως μεγάλο φαβορί για τον τίτλο την Σίτι, δεν ξεγράφει την Γιουνάιτεντ και σχολιάζει για τα 19 γκολ του Σουάρεζ σε 14 ματς: "Φανταστικά νούμερα, φανταστικά νούμερα!".