Επικίνδυνη έξοδος για Τσέλσι και Βαλένθια

Η αναμέτρηση του έβδομου ομίλου μεταξύ Μπαρτσελόνα και Σέλτικ (21:45) ξεχωρίζει στο σημερινό πρόγραμμα του Champions League, μία μέρα πριν από την κρίσιμη συνάντηση του Ολυμπιακού με τη Μονπελιέ στη Γαλλία.

Η ομάδα του Γιώργου Σαμαρά ταξίδεψε στη Βαρκελώνη με ηθικό ακμαιότατο μετά την πρώτη της νίκη μετά από εννέα χρόνια εκτός έδρας, η οποία ήρθε στη Μόσχα με 3-2 επί της Σπαρτάκ. Ο Έλληνας επιθετικός δε θα αγωνιστεί καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα στον αγκώνα του και θα χάσει την ευκαιρία να αναμετρηθεί με τα αστέρια των Μπλαουγκράνα σε έναν αγώνα όπου ο προπονητής του, Νιλ Λένον, δήλωσε ότι "η Σέλτικ δεν έχει έρθει για τουρισμό".

Απουσιάζει η άμυνα της Μπαρτσελόνα, ανησυχεί ο Τίτο Βιλανόβα

Και πώς να γίνει αυτό όταν προέρχεται από το 5-0 στην έδρα της Σεντ Μίρεν με καταπληκτική εμφάνιση και συνάμα γνωρίζει ότι η Μπαρτσελόνα θα παραταχθεί με λύσεις ανάγκης στην άμυνα καθώς οι Ζεράρ Πικέ, Κάρλες Πουγιόλ, Ντάνι Άλβες, Ερίκ Αμπιντάλ είναι τραυματίες και ο Σέρχιο Μπουσκέτς είναι τιμωρημένος. Ο Λένον θυμάται τη νίκη με 1-0 επί της Μπαρτσελόνα στο Σέλτικ Παρκ για το Κύπελλο UEFA τη σεζόν 2003-04, καθώς ήταν αρχηγός της ομάδας της Γλασκόβης. Την αντεπίθεση της Σέλτικ φοβάται ο κόουτς των Καταλανών, Τίτο Βιλανόβα. Πλην όμως, περισσότερο ανησυχεί για την πληγωμένη άμυνά του, η οποία είναι επιρρεπής στο να δέχεται τέρματα, όπως φάνηκε από τη νίκη 5-4 στο Ριαθόρ της Γαλικίας επί της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας

Το πρόγραμμα του έβδομου ομίλου ανοίγει στις 19:00 η αναμέτρηση Σπαρτάκ Μόσχας - Μπενφίκα. Στην ημέρα ξεχωρίζουν ακόμη ο αγώνας της αήττητης -με το δύο στα δύο στον όμιλο- ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ με τη Βαλένθια στο Μινσκ και η έξοδος της Τσέλσι στην Ουκρανία με αντίπαλο τη Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Οι υπόλοιπες αναμετρήσεις της ημέρας: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπράγκα, Νόρντζελαντ - Γιουβέντους, Λιλ - Μπάγερν Μονάχου, Γαλατασαράι - Κλουζ.