Με ποια αποτελέσματα ο ΠΑΟΚ βγαίνει πρώτος στον όμιλό του

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Αλκμάαρ στο γήπεδο της Τούμπας για την τελευταία αγωνιστική του δωδέκατου ομίλου του Europa League, με στόχο την πρώτη θέση του γκρουπ, έχοντας, πάντως, ήδη εξασφαλισμένη την πρόκριση στους 32 του θεσμού.

Η πρώτη θέση είναι επιθυμητή για να εξασφαλίσει μια καλύτερη κλήρωση στην ομάδα που θα την καταλάβει, αλλά αυτό είναι κάτι παραπάνω από σχετικό, όταν ως πιθανοί αντίπαλοι των πρώτων στον όμιλο θα τεθούν σίγουρα οι "αδύναμοι" τρίτοι των ομίλων του Champions League, Γιουβέντους, Άγιαξ, Πόρτο και Βικτόρια Πλζεν.

Στην ίδια θέση, ως πιθανοί αντίπαλοι είναι πιθανόν να τεθούν και οι Λιόν, Λάτσιο, Ανζί, ίσως και οι Αϊντχόβεν, Φιορεντίνα. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Πάντως, ο Δικέφαλος του Βορρά έχει μέσα στις δυνατότητές του την πρώτη θέση του ομίλου, την οποία εξασφαλίζει με νίκη, ή με ισοπαλία με σκορ 0-0 ή 1-1. Με ήττα ή ισοπαλία με σκορ 2-2 και πάνω, η πρώτη θέση περνά στους Ολλανδούς της Αλκμάαρ και σ' εκείνη την περίπτωση, ο ΠΑΟΚ θα τεθεί αντιμέτωπος στη φάση των 32 του Champions League με έναν από τους 12 πρώτους (Φρανκφούρτη, Γκενκ, Μπέτις ή Λιόν, Σεβίλλη, Τότεναμ, Λάτσιο ή Τραμπζονσπόρ, Σάλτσμπουργκ, Ντνιέπρ ή Φιορεντίνα, Λουντογκόρετς, Βαλένθια) και τις Σαχτάρ Ντόνετσκ, Νάπολι, Μπενφίκα και Βασιλεία.

Ο λόγος που ο Δικέφαλος του Βορρά προκρίνεται ως πρώτος από τον όμιλό του με 0-0 είναι ότι στην ισοβαθμία με την Αλκμάαρ θα μετρήσουν τα μεταξύ τους ματς (1-1 και το πρώτο) και μετά τα εκτός έδρας γκολ. Στην περίπτωση του 1-1, μεταβαίνουμε στο κριτήριο της διαφοράς τερμάτων, που θα είναι ίδια για τις δύο ομάδες (+4) και κατόπιν, στο κριτήριο της καλύτερης επίθεσης, όπου ο ΠΑΟΚ θα έχει πετύχει 9 γκολ και η Αλκμάαρ 7 κι έτσι θα της παίρνει την πρώτη θέση στον όμιλο.