Πρόεδρος Απόλλωνα: Γίνεται χειραγώγηση αγώνων στη Superleague

Για στημένα παιχνίδια στη Σούπερ Λίγκα έκανε λόγο ο Σταμάτης Βελλής, πρόεδρος του Απόλλωνα Σμύρνης, ο οποίος αναφέρθηκε ακόμα και στους φακέλους της ΟΥΕΦΑ, ενώ έκανε λόγο για «επιλεκτική πολιτική».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθλητικό Metropolis»:

«Κατά τη γνώμη μου χειραγώγηση αγώνων συμβαίνει στην Σούπερ Λίγκα. Αν αυτό γίνεται για βαθμολογικά οφέλη ή για στοιχηματικούς λόγους δεν το ξέρω. Πρέπει να επιλαμβάνεται η αθλητική δικαιοσύνη και να υπάρχουν τιμωρίες ακόμη και με ενδείξεις. Άλλο η αθλητική δικαιοσύνη και άλλο η ποινική στην οποία χρειάζονται αποδεικτικά στοιχεία. Θυμάστε τί έγινε με τον Ολυμπιακό Βόλου και τη Μέταλιστ και τον αποκλεισμό τους από την ΟΥΕΦΑ. Αν το πάμε στο ποινικό δεν θα αποδειχθεί ποτέ τίποτα.

«Έρχονται χαρτιά σχεδόν ένα την εβδομάδα από την UEFA. Δε νομίζω ότι θέλει να δυσφημήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μάλλον κάτι δεν έγινε σωστά. Προσωπική μου άποψη είναι ότι ορθώς η UEFA ανησυχεί και πιθανώς να έχει την ίδια άποψη με μένα. Άνθρωποι που γνωρίζω και ασχολούνται με το στοίχημα μου είπαν μετά το ματς ότι θα βγει ύποπτος (σ.σ. σχετικά με το ματς ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ)».

Σχετικά με την ψηφοφορία για τη διάταξη όσον αφορά στις δυσφημιστικές κρίσεις στην Super League:

«Η στάση του ΠΑΟΚ ήταν ήξεις αφήξεις και ο Παναθηναϊκός ήταν απών. Κωλοτούμπα δεν θα κάνουμε, το αιτιολογήσαμε γιατί δεν είναι σωστή αυτή η ρύθμιση και δεν είμαστε στο άρμα κανενός. Ο, τι θεωρούμε σωστό θα το επικροτούμε και το αντίθετο. Η απόφαση αυτή παραβιάζει και το καταστατικό της Σούπερ Λίγκας. Με εξέπληξε η στάση του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, γιατί δεν ψήφισαν καθαρά όχι. Δεν είμαι οπαδός της προσφυγής στα δικαστήρια παρά μόνο αν συντρέχει σοβαρός λόγος και θίγεται το ποδόσφαιρο. Εμείς θεωρήσαμε ότι δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο και γι' αυτό δεν προσφύγαμε στα πολιτικά δικαστήρια.

Και ο Άρης προσέφυγε στο άρθρο 99 και κανένας δεν κινήθηκε εναντίον του. Και με τον ΟΦΗ συνέβη το ίδιο και δεν έγινε κάτι. Στα δικά μου μάτια ακούγεται επιλεκτική αυτή η πολιτική. Παράλληλα, θεωρώ ότι ο νόμος είναι φωτογραφικός για μια ομάδα και έναν σταθμό, γι' αυτό ψήφισα εναντίον του. Η πολιτική που ακολουθείται από τον σταθμό δεν με εκπροσωπεί, με βρίσκει αντίθετο. Από το σημείο αυτό, όμως, μέχρι να φτάνω να νομοθετώ ειδικά γι' αυτό το λόγο υπάρχει μεγάλη απόσταση».

πηγή: novasports.gr