Είναι οριστικό! Το Μουντιάλ της Βραζιλίας θα έχει τάιμ-άουτ

Η FIFA επαναστάτησε. Το Παγκόσμιο Κύπελλο 2014 στη Βραζιλία θα διεξαχθεί με τάιμ-άουτ.

Σε πρώτη ανάγνωση μοιάζει επαναστατικό. Συγκεκριμένα, σε κάθε ένα από τα δύο ημίχρονα κάθε αγώνα, θα διεξάγεται ένα διάλειμμα, διάρκειας 120 δευτερολέπτων.

Η ιταλική πλευρά αισθάνεται δικαιωμένη. Βέβαια, αυτό που ενέκρινε ο πρόεδρος της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, είναι αρκετά πιο επαναστατικό από την πρόταση του Ιταλού ομοσπονδιακού προπονητή, Τσέζαρε Πραντέλι.

Ο Πραντέλι είχε ζητήσει μικρό διάλειμμα για νερό σε κάποιο σημείο μέσα σε κάθε ημίχρονο, αλλά μόνο για τους αγώνες που θα διεξαχθούν στις βόρειες πόλεις της χώρας.

Η FIFA υιοθέτησε το μέτρο του διαλείμματος, το οποίο, μάλιστα, οριοθέτησε σαφώς χρονικά στα δύο λεπτά, για όλους τους αγώνες της διοργάνωσης, μιας και νωρίτερα είχε απορρίψει το αίτημα οι αγώνες στη Μπαΐα, στο Νατάλ και στο Ρεσίφε να αλλάξουν ώρες διεξαγωγής.

Το καλοκαίρι του 2014 θα δούμε ένα Μουντιάλ διαφορετικό από τα άλλα. Μετά από πολλά χρόνια, θα δούμε ένα καλοκαιρινό Μουντιάλ με συνθήκες χειμώνα στη... μισή διοργάνωση και με συνθήκες αποπνικνικής ζέστης -ελέω εγγύτητας με τον Ισημερινό- στην άλλη μισή!

Τα τάιμ-άουτ των δύο λεπτών είναι μια σημαντική αλλαγή και ο Μπλάτερ τα αιτιολόγησε, πέρα από την ανάγκη για ξεκούραση των παικτών, που, συν τοις άλλοις, θα δώσουν και αγώνες στο τέλος μιας βεβαρημένης χρονιάς, ως μια ευκαιρία για να μπουν χορηγοί και διαφημιστικά σποτ στα τηλεοπτικά δίκτυα που έχουν εξασφαλίσει τα δικαιώματα.