Καθυστερούν οι εργασίες σε τρία “μουντιαλικά” γήπεδα της Βραζιλίας

Εκτός χρονοδιαγράμματος έβγαλε την ολοκλήρωση των εργασιών στο στάδιο Arena Corinthians του Σάο Πάολο το τραγικό δυστύχημα της περασμένης εβδομάδας, που στοίχισε τη ζωή σε δύο εργάτες, σύμφωνα με τη FIFA.

Οι εργασίες στο Arena Corinthians, όπως και στο Arena Pantanal στην Κουιάμπα και το Arena de Baixada στην Κουριτίμπα, θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, κάτι που όπως φαίνεται δε θα γίνει τελικά.

Ωστόσο, ο γενικός γραμματέας της FIFA, Ζερόμ Φαλκ, εμφανίστηκε καθησυχαστικός, εκτιμώντας πως τα γήπεδα θα είναι έτοιμα μέχρι το Φεβρουάριο και δε θα υπάρξει πρόβλημα με τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία το ερχόμενο καλοκαίρι.

“Δεν έχουμε πανικοβληθεί, αναζητούμε μία εναλλακτική στο Σάο Πάολο, αλλά η Κουριτίμπα αντιμετωπίζει τα περισσότερα προβλήματα και είναι ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να παραδοθεί πριν το Φεβρουάριο του 2014. Οι άνθρωποι στην Κουριτίμπα ήρθαν σε μία σύσκεψη και υποσχέθηκαν ότι θα οργανωθούν για να είναι έτοιμο το στάδιο μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου του 2014”, ανέφερε ο Φαλκ.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε όμως και ο πρόεδρος της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, ο οποίος, αφού εξέφρασε τη θλίψη του για τις οικογένειες των θυμάτων του Σάο Πάολο, σημείωσε πως τα προβλήματα στα εν λόγω γήπεδα “είναι τόσο μικρά που μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια”