Βελτιωμένη η ΑΕΚ, αλλά…

Εμφανώς καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με το απογοητευτικό μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος παρουσίασε η ΑΕΚ στην Τούμπα, αλλά έμεινε με τις… εντυπώσεις, αφού γνώρισε μία ακόμη ήττα, την πέμπτη σε επτά αγωνιστικές, παραμένοντας στον πάτο της βαθμολογίας.

Όπως γράφει το sport-fm.gr, η “Ένωση” εμφάνισε αρκετά από τα στοιχεία που θέλει να περάσει ο Έβαλντ Λίνεν στο παιχνίδι της. Ήταν πιο οργανωμένη, περισσότερο συμπαγής, με τις γραμμές σε κοντινές αποστάσεις και πειθαρχία στο παιχνίδι της. Ωστόσο μία στιγμή αδράνειας στην άμυνα (και η γνωστή… γκίνια που θέλει τους αντιπάλους της να βρίσκουν δίχτυα με την παραμικρή ευκαιρία τιμωρώντας κάθε λάθος της) επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να σκοράρει στην πρώτη του φάση στο ματς και ανέτρεψε όλα τα πλάνα του Γερμανού προπονητή.

Η ΑΕΚ υποχρεώθηκε να ανοιχτεί, ευνοήθηκε από την αποβολή του Λόρενς αλλά φάνηκε για πολλοστή φορά το σοβαρό πρόβλημα που έχει στη δημιουργία φάσεων και στο γκολ. Παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα δεν απείλησε ποτέ σοβαρά τους γηπεδούχους και έφυγε ξανά με σκυμμένο κεφάλι από το γήπεδο. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως οι “κιτρινόμαυροι” είχαν μόλις τρεις τελικές προσπάθειες, όλες με σουτ εκτός περιοχής.