Επιστροφή στις νίκες θέλει ο ΠΑΟΚ

Στα νικηφόρα αποτελέσματα θέλει να επιστρέψει ο ΠΑΟΚ μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος. Οι Θεσσαλονικείς υποδέχεται την ΑΕΚ και θέλουν να πάρουν το “τρίποντο” με το οποίο δεν θα χάσουν την επαφή που έχουν με την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αναφέρει ο Sport-fm.gr.

Από το ισόπαλο (1-1) ματς με τον ΟΦΗ έχει περάσει αρκετός καιρός και κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές του “Δικεφάλου του Βορρά” είχαν την ευκαιρία να πάρουν τις απαραίτητες ανάσες, ενώ ο Γιώργος Δώνης είχε την ευκαιρία να δουλέψει περισσότερο σε ορισμένους τομείς.

“Θέλω ασφυκτική πίεση, καλή άμυνα χωρίς λάθη και πολλές προσπάθειες στην αντίπαλη περιοχή”, το μήνυμα του 43χρονου προπονητή στους παίκτες του, αφού γνωρίζει ότι η Ένωση δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. 

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν είναι άξια σεβασμού και χρειάζεται προσοχή, αφού πλέον υπάρχει ο Έβαλντ Λίνεν στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο και ίσως αυτό λειτουργήσει στην τόνωση του ηθικού των νεαρών παικτών από τα προηγούμενα-άσχημα αποτελέσματα. 

Όσον αφορά το αρχικό σχήμα, την “ασπρόμαυρη” εστία θα υπερασπιστεί ο Χακόμπο. Μπροστά του - από δεξιά προς αριστερά - θα είναι οι Έτο, Κουμάλο, Κατσικάς και Λίνο. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Κάτσε με τον Λάζαρ, έχοντας στα πλάγια τους Φωτάκη και Πέλκα. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Αθανασιάδης και Λόρενς. 

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γιακουμής, Σαλπιγγίδης, Αποστολόπουλος, Παναγιωτούδης, Σταφυλλίδης, Ρομπέρ, Γιάννου, Ιντζίδης και Κίτσιου. Εκτός έμειναν ο τιμωρημένος (αποβλήθηκε στον αγώνα με τον ΟΦΗ) Γλύκος, ο τραυματίας Γεωργιάδης και οι ανέτοιμοι Γκαρσία και Βιβιάν. 

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τους συνεργάτες του Ιβάν Σαββίδη, ο νέος ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ θα βρεθεί για δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι στις σουίτες της Τούμπας. 

Προηγούμενοι αγώνες

Υπέρ του ΠΑΟΚ είναι η παράδοση των αγώνων με την ΑΕΚ μέσα στην έδρα του. Συγκεκριμένα, οι Θεσσαλονικείς μετρούν 22 νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και 10 φορές η Ένωση έχει πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης. Από εκεί και πέρα, τα τελευταία τρία χρόνια ο «Δικέφαλος του Βορρά» είναι το απόλυτο αφεντικό μέσα στην Τούμπα και η τελευταία φορά που ηττήθηκε ήταν στις 23 Μαρτίου 2010 με σκορ 1-0, χάρη σε ένα γκολ του Μπλάνκο στο 16ο της αναμέτρησης. 

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ) 

25/09/11 Π.Α.Ο.Κ.-Α.Ε.Κ. 3-0 (16' Βιεϊρίνια, 37' Αθανασιάδης, 45' Σαλπιγγίδης) 
18/05/11 Π.Α.Ο.Κ.-Α.Ε.Κ. 2-1 (29' Γκαρσία, 37' (πεν) Βιτόλο - 14' Σκόκο) 
13/11/10 Π.Α.Ο.Κ.-Α.Ε.Κ. 2-1 (45' Φωτάκης, 93' Βιερίνια - 69' Λεονάρντο) 
21/03/10 Π.Α.Ο.Κ.-Α.Ε.Κ. 0-1 (16΄ Μπλάνκο) 
14/09/08 Π.Α.Ο.Κ.-Α.Ε.Κ. 1-1 (14' Μουσλίμοβιτς - 45' Μπλάνκο) 
13/04/08 Π.Α.Ο.Κ.-Α.Ε.Κ. 0-4 (20' Παπασταθόπουλος, 23' Μπλάνκο, 25' Λυμπερόπουλος, 82' Καλόν)