Προκρίθηκε η Μπαρτσελόνα, σε μπελάδες η Τσέλσι

Η Ντόρτμουντ και η Βασιλεία ήταν οι μεγάλες κερδισμένες στην πρώτη ημέρα της προτελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Champions League.

Οι Γερμανοί φιναλίστ της προηγούμενης διοργάνωσης κέρδισαν δίκαια στη Βεστφαλία με σκορ 3-1 τη Νάπολι και πήραν κεφάλι για την πρόκριση στου 16 του θεσμού, πίσω από την Άρσεναλ, σε έναν όμιλο όπου η Μαρσέιγ έχει αποκλειστεί.

Η Βασιλεία, επίσης, με γκολ του Σαλάχ στο 87', πέτυχε δεύτερη συναπτή νίκη επί της Τσέλσι, αυτή τη φορά στο Ζανκτ Γιάκομπ Παρκ της Ελβετίας και μετά τη λευκή ισοπαλία της Σάλκε στο Βουκουρέστι, της αρκεί ακόμη και η ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική στο Γκελζενκίρχεν για να προκριθεί. Η Τσέλσι, από την άλλη, πρέπει να κερδίσει τη Στεάουα στο Στάμφορντ Μπριτζ στο φινάλε, αλλιώς μπορεί να μείνει ακόμη και τρίτη.

Στον έβδομο όμιλο η Αούστρια Βιέννης είχε σε εξαιρετική ημέρα τον τερματοφύλακά της και κράτησε την Πόρτο στο 1-1 στο Ντραγκάο, αναγκάζοντάς της να αναζητήσει την τελευταία ημέρα των ομίλων ένα θαύμα στο Βιθέντε Καλδερόν της Μαδρίτης, όπου χρειάζεται τη νίκη επί της αδιάφορης, πάντως, Ατλέτικο.

Στον όγδοο όμιλο, Μίλαν και Άγιαξ θα τα παίξουν όλα για όλα μεταξύ τους στο Σαν Σίρο, τη στιγμή που η Μπαρτσελόνα προκρίθηκε στους 16, παρά την ήττα από τον Αίαντα με σκορ 2-1 στο Άμστερνταμ.

Όλα τα αποτελέσματα:

5ος όμιλος

Βασιλεία - Τσέλσι 1-0

(87' Σαλάχ)

Στεάουα - Σάλκε 0-0

6ος όμιλος

Ντόρτμουντ - Νάπολι 3-1

(10' πέν. Ρόις, 60' Μπλαστσικόβσκι, 78' Ομπαμεγιάνγκ - 71' Ινσίνιε)

Άρσεναλ - Μαρσέιγ 2-0

(1', 65' Γουίλσιρ)

7ος όμιλος

Ζενίτ - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1

(74' αυτ. Αλντερβάιρελντ - 53' Α. Λόπεθ)

Πόρτο - Αούστρια Βιέννης 1-1

(48' Τ. Μαρτίνες - 11' Κιέναστ)

8ος όμιλος

Άγιαξ - Μπαρτσελόνα 2-1

(19' Σερέρο, 42' Χούσεν - 49' Τσάβι πέν.)

Σέλτικ - Μίλαν 0-3

(13' Κακά, 49' Σαπάτα, 60' Μπαλοτέλι)