Στην ελίτ της Ευρώπης η Ελλάδα, αν προκριθεί

Στις 10:00 κάνει check-in η εθνική Ελλάδος ποδοσφαίρου για Βουκουρέστι, με την ελπίδα και την προσδοκία ότι το βράδυ της Τρίτης θα έχει κάνει και check-in για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το ερχόμενο καλοκαίρι.

Με την πρόκριση αυτή θα έχει συμπληρώσει τρεις προκρίσεις σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και δύο σε Παγκόσμιο Κύπελλο, το σύνολο πέντε. Μάλιστα, θα έχει προκριθεί σερί σε όλες τις τελικές φάσεις από το 2008 και μετά κάτι που μόνο η Ισπανία, η Ιταλία, η Γερμανία και η Ολλανδία έχουν καταφέρει!

Γίνεται αντιληπτό ότι το status της Ελλάδας στον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη θα έχει πια αλλάξει και η χώρα μας ανεβαίνει επίπεδο οριστικά και αμετάκλητα. Μάλιστα, το γεγονός ότι τοποθετούμαστε επικεφαλής ομίλου στα προκριματικά του Euro 2016 της Γαλλίας, μαζί με την αύξηση των ομάδων της τελικής φάσης σε 24 από 16, καθιστούν σχεδόν σίγουρη την πρόκριση και στην αμέσως επόμενη μεγάλη διοργάνωση. Και το σερί συνεχίζεται...

Η Ελλάδα, λοιπόν, έχει την ευκαίρια στο Βουκουρέστι να πάει Βραζιλία και δε θα την αφήσει να πάει χαμένη. Για τα σχέδια του Σάντος, το news.gr έγραφε ήδη από την Κυριακή ότι ο αντι-κατσουράνης, τουλάχιστον του πρώτου ημιχρόνου, θα είναι ο Ανδρέας Σάμαρης και πιθανότατα ο Γιώργος Καραγκούνης θα εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο του εθνικού σταδίου του Βουκουρεστίου μετά την ανάπαυλα για να δώσει χώρο, χρόνο και ρυθμό.

Ο Καραγκούνης είναι ο μόνος Έλληνας διεθνής που έχει αγωνιστεί ξανά σε επίσημο διεθνή αγώνα στο Βουκουρέστι, κατά το... μακρινό 1998 στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ελπίδων, όπου η Ελλάδα ηττήθηκε με 1-0 από την Ισπανία με γκολ του Ιβάν Πέρεθ.

Τώρα, ο "Κάρα" θέλει να πάρει άτυπη ρεβάνς και πιθανότατα θα τα καταφέρει. Τις τελευταίες ώρες πολλά ακούγονται για αντικατάσταση του Σιόβα από τον Μανωλά στο κέντρο της άμυνας, ωστόσο υποστηρίζουμε ότι ο Φερνάντο Σάντος δε θα ταρακουνήσει τον Σιόβα από παρτενέρ του Παπασταθόπουλου, τουλάχιστον στην αρχική ενδεκάδα.