Αφραγκιές στον Παναθηναϊκό: Η FIFA θα πληρώσει τα τρέχοντα!

Ενδεχόμενη πρόκριση Ελλάδας και Κροατίας στα τελικά του Μουντιάλ αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά το ταμείο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Στους πράσινους ελπίζουν ότι οι ομάδες των Φερνάντο Σάντος και Νίκο Κόβατς αντίστοιχα θα ολοκληρώσουν τη δουλειά που ξεκίνησαν στα μπαράζ της περασμένης Παρασκευής, ώστε ο σύλλογος να πληρωθεί μέσω της συμμετοχής παικτών του στα τελικά της Βραζιλίας.

Η FIFA αποζημιώνει τους συλλόγους με 2.180 ημερησίως για κάθε παίκτη που συμμετέχει σε αποστολή φιναλίστ του Μουντιάλ από τις 31 Μαΐου που ξεκινά επίσημα η περίοδος προετοιμασίας για τη Βραζιλία, ενώ υπάρχει και μπόνους για τη συμμετοχή των παικτών στα προκριματικά.

Ο Παναθηναϊκός έχει τον Στέφανο Καπίνο στην εθνική Ελλάδος και τον Ντάνιελ Πράνιτς στην εθνική Κροατίας, ενώ αν κληθεί και ο Γκόρντον Σίλντενφελντ, οι πράσινοι θα μοιραστούν την αποζημίωση με τη Ντιναμό Μόσχας αλλά και τον ΠΑΟΚ.

Επίσης, στον Παναθηναϊκό ελπίζουν ότι θα κληθεί και ο Αμπντούλ Ατζαγκούν στην αποστολή της Εθνικής Νιγηρίας που ήδη έχει προκριθεί, όμως λιγότερες πιθανότητες έχουν να πληρωθούν με τον Μάρκους Μπεργκ, καθώς πρέπει η Σουηδία να αποκλείσει την Πορτογαλία στα μπαράζ και ο στράικερ των πράσινων να κερδίσει θέση στην αποστολή.

Να σημειωθεί ότι για κάθε παίκτη που συμμετέχει στο Μουντιάλ, ο σύλλογος μπορεί να αποζημιωθεί μέχρι και με περίπου 120.000 ευρώ, ποσό που δύναται να αυξηθεί αν οι ομάδες των εν λόγω διεθνών συνεχίσουν και μετά την πρώτη φάση.

Πηγή: novasports.gr