“Παγκόσμια” η Εθνική, 3-1 τη Ρουμανία

Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στο Μουντιάλ της Βραζιλίας πραγματοποίησε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, που επικράτησε στο Γήπεδο Καραϊσκάκη της Ρουμανίας με σκορ 3-1 και πάει στο Βουκουρέστι την ερχόμενη Τρίτη για να “σφραγίσει” το εισιτήριο.

Το σκορ άνοιξε για την εθνική μας ο Μήτρογλου στο 14', μετά από έξυπνη σέντρα του Σαλπιγγίδη που έπιασε στον ύπνο την άμυνα των Ρουμάνων.

Οι παίκτες του Πιτούρκα αντέδρασαν γρήγορα, και στο 19' ισοφάρισαν με κεφαλιά του Στάνκου μετά από εκτέλεση φάουλ.

Όμως η χαρά των Ρουμάνων κράτησε πολύ λίγο, καθώς στην επόμενη φάση ο Σαμαράς έδωσε εξαιρετική “ασίστ” στον Σαλπιγγίδη, που με προβολή έδωσε και πάλι προβάδισμα στην Εθνική.

Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε και πάλι ο Μήτρογλου στο 66' με υπέροχο σουτ πάνω στην κίνηση, και το γκολ αυτό είναι που δίνει στην Ελλάδα το “πάνω χέρι” για την πρόκριση, καθώς πλέον η πρόκριση είναι δική μας ακόμα κι αν ηττηθούμε στον επαναληπτικό με διαφορά ενός γκολ.

Μάλιστα, η εθνική μας ομάδα έχασε τουλάχιστον τρεις κλασικές ευκαιρίες ακόμα για γκολ, ενώ της ακυρώθηκε και γκολ του Γκέκα στο 90' ως οφσάιντ. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε από την πλευρά των Ρουμάνων ο Κοστίν Λάζαρ, παίκτης του ΠΑΟΚ, ο οποίος και θα χάσει τον επαναληπτικό.

Το παιχνίδι της Ρουμανίας θα διεξαχθεί στην Αρένα Νατσιονάλα του Βουκουρεστίου την Τρίτη 19 Νοεμβρίου.