Εισαγγελέας: Ποια παιγνίδια έστησε ο Ψωμιάδης

Ένοχος για κακουργηματική απόπειρα εκβίασης, δωροδοκία και δωροληψία είναι ο Μάκης Ψωμιάδης, σύμφωνα με την Εισαγγελέα. Όπως αναφέρει η Βιργινία Σακελλαροπούλου στην πρότασή της, οι παραβάσεις αυτές έχουν γίνει κατ' εξακολούθηση, ενώ τονίζει πως είναι αθώος για τις κατηγορίες περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και ξεπλύματος "μαύρου" χρήματος.

Ο Μάκης Ψωμιάδης απαλλάχθηκε για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της φυγοδικίας, του ξεπλύματος "βρώμικου" χρήματος μέσω στημένων αγώνων και της εκβίασης σε πρώτο βαθμό, που θεωρούνταν και οι πιο βαριές κατηγορίες.

Συνολικά, η Εισαγγελέας πρότεινε την καταδίκη των επτά από τους έντεκα κατηγορουμένους. Επίσης, τόνισε πως το χαρακτηριστικό γνώρισμα της ακροαματικής διαδικασίας ήταν η σιωπή, ενώ άφησε αιχμές κατά του Σοφοκλή Πιλάβιου, τονίζοντας ότι δεν εισέφερε τίποτα στη διαδικασία.

Αναλυτικά, οι προτάσεις της κ. Σακελλαροπούλου:

Μάκης Ψωμιάδης: ενοχή του για απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος, δωροδοκία κατ' εξακολούθηση και δωροληψία, καθώς και την αθώωση του για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης του παράνομου στοιχηματισμού και του ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Γιάννης Παπακώστας: ενοχή για αδίκημα δωροδοκίας και δωροληψίας, αλλά την αθώωση για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για παράνομο στοιχηματισμό.

Κωνσταντίνος Ριαβόγλου: ενοχή για όλα τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείτο, δηλαδή για δωροδοκία και δωροληψία κατ' εξακολούθηση, καθώς και για παράνομο στοιχηματισμό.

Θωμάς Μητρόπουλος: ενοχή του για δωροδοκία κατ' εξακολούθηση και την αθώωσή του για δωροληψία και παράνομο στοιχηματισμό.

Γιώργος Χριστοβασίλης: ενοχή του για δωροδοκία και δωροληψία κατ' εξακολούθηση και την αθώωσή του για παράνομο στοιχηματισμό.

Διονύσης Κωτούλας: ενοχή του για δωροδοκία κατ' εξακολούθηση και την αθώωσή του για παράνομο στοιχηματισμό.

Περικλής Αμανατίδης: ενοχή για δωροδοκία κατ' εξακολούθηση και την αθώωσή του για παράνομο στοιχηματισμό.

Σταύρος Ψωμιάδης, Βαγγέλης Αγγελής, Δημήτρης Δημητρίου και Γιώργος Χαβενετίδης: Αθώοι.

Σύμφωνα με την Εισαγγελέα, τα παιχνίδια που είναι χειραγωγημένα είναι τα:

Αγροτικός Αστέρας - Καβάλα 0-3
Καβάλα - Αγροτικός Αστέρας 4-1
Καβάλα - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1
Αναγέννηση Καρδίτσας - Καβάλα 3-0
Ολυμπιακός Βόλου - Ηλυσιακός 0-1
Ηλυσιακός - Εθνικός 3-2
Ηλυσιακός - Αγροτικός Αστέρας 3-2.

Πηγή: novasports.gr