Ποινή αποκλεισμού ενός έτους για το Χρήστο Λισγάρα

Με ποινή αποκλεισμού από κάθε αθλητική δραστηριότητα για έναν χρόνο, τιμωρήθηκε ο Χρήστος Λισγάρας από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague.

Ο Αστέρας Τρίπολης απαλλάχθηκε από κάθε κατηγορία, με την ποινή του παίκτη πάντως, να είναι εφέσιμη.

Η θέση των ανθρώπων του Αστέρα, είναι πως κακώς η περίπτωση Λισγάρα ταυτίστηκε με αυτή του Αρκούδα, αφού σε αυτή του τελευταίου, είχαν ανιχνευθεί 16 μιλιγκράμ της απαγορευμένης ουσίας, ενώ σε εκείνη του Λισγάρα, μόλις τρία.

Παίκτης και ομάδα μπορούν να εφεσιβάλλουν την ποινή και μένει να φανεί κατά πόσο θα προχωρήσουν σε αυτή τη διαδικασία.

Αναλυτικά, η απόφαση της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Superleague για τον Χρήστο Λισγάρα:

"Σε έλεγχο ντόπινγκ (λήψη δειγμάτων ούρων) που σας έγινε στις 21-9-2013 κατά την διάρκεια του αγώνα Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ μεταξύ των ομάδων ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ, από την εργαστηριακή ανάλυση προέκυψε αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα για το Α΄ δείγμα, στο οποίο ανιχνεύθηκε η ουσία Οξιλοφρίνη (oxilofrine).

Η παρουσία της προαναφερόμενης απαγορευμένης ουσίας επιβεβαιώθηκε κατόπιν ανάλυσης και του Β΄ δείγματός σας.
Ήτοι για παράβαση των άρθρων 128 Α επ. του Ν. 2725/99 όπως ο νόμος αυτός ισχύει σήμερα και 24 του Π.Κ. της ΕΠΟ σε συνδυασμό με τις διατάξεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ' αριθ. 34912/11 των Υπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Πολιτισμού και Τουρισμού, της κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ' αριθ. 3956/12 των Υφυπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Πολιτισμού, του Κανονισμού Ελέγχου Φαρμακοδιέγερσης στις Διοργανώσεις και εκτός των Διοργανώσεων της FIFA και του κώδικα Αντιντόπινγκ της WADA: Απαλλάσσει την ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ. Δέχεται ότι ο α΄ εγκαλούμενος τέλεσε την αποδιδόμενη σε αυτόν πράξη υπό τις περιστάσεις του άρθρου 10 παρ. 10.5.2  Υ.Α 3956/12 και άρθρο 24 κεφ. Γ΄ παρ. 2 του ΠΚ της ΕΠΟ. Επιβάλλει στον Χ. ΛΙΣΓΑΡΑ ποινή αποκλεισμού από την συμμετοχή σε κάθε αθλητική δραστηριότητα για περίοδο ενός (1) έτους".
 
Πηγή: novasports.gr