“Επαγγελματικό” βήμα πρόκρισης για τον Ολυμπιακό κόντρα στην Μπενφίκα

Μία “επαγγελματική” νίκη με 1-0 πέτυχε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Μπενφίκα, χάρη σε ένα γκολ που σημείωσε νωρίς στο παιχνίδι ο Μανωλάς, πλησιάζοντας ακόμα περισσότερη στην πρόκρισή του στη φάση των 16 του Champions League.

Η Μπενφίκα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, χάνοντας δύο καλές ευκαιρίες στο 5ο και στο 8ο λεπτό με τους Καρντόσο και Μάρκοβιτς αντίστοιχα, με τον Ρομπέρτο να αντιδρά σωστά και στις δύο περιπτώσεις.

Ο Ολυμπιακός ήταν όμως αυτός που πέτυχε το γκολ στο 13ο λεπτό, και σκόρερ αυτή τη φορά δεν ήταν ο... συνήθης ύποπτος Κώστας Μήτρογλου, αλλά ο Κώστας Μανωλάς, που πήδηξε ψηλότερα απ' όλους μετά από εκτέλεση κόρνερ του Χολέμπας, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα των Πορτογάλων με κεφαλιά.

Οι “ερυθρόλευκοι” αγωνίστηκαν συντηρητικά στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου, καταφέρνοντας να μην απειληθούν σοβαρά από την Μπενφίκα, αλλά και χωρίς να απειλήσουν ξανά την εστία του Αρτούρ.

Η μέτρια εικόνα του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ρομπέρτο να σώζει τους Πειραιώτες σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις και τους παίκτες του Μίτσελ να μην κάνουν καμία αξιόλογη φάση.

Παρά τις προσπάθειες των Πορτογάλων, το τελικό 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος, δίνοντας στον Ολυμπιακό αυτό ακριβώς που χρειαζόταν: Τρεις πολύτιμους βαθμούς, που του δίνουν το πλεονέκτημα για την πρόκριση στους 16, μαζί με την Παρί Σεν Ζερμέν, που έπεσε θύμα έκπληξης, παραχωρώντας ισοπαλία 1-1 στην Άντερλεχτ. Αυτός ήταν ο πρώτος βαθμός για τους Βέλγους στο φετινό Champions League.

Πλέον, στη βαθμολογία του 3ου Ομίλου, η Παρί Σεν Ζερμέν έχει 10 βαθμούς, ο Ολυμπιακός 7, η Μπενφίκα 4 και η Άντερλεχτ 1.

Στα άλλα παιχνίδια της ημέρας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

1ος Όμιλος

Σαχτάρ Ντόνετσκ – Λεβερκούζεν 0-0
Ρεάλ Σοσιεδάδ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0

2ος Όμιλος

Γιουβέντους – Ρεάλ Μαδρίτης 2-2
Κοπεγχάγη – Γαλατασαράι 1-0

3ος Όμιλος

Παρί Σεν Ζερμέν – Άντερλεχτ 1-1
Ολυμπιακός – Μπενφίκα 1-0

4ος Όμιλος

Μάντσεστερ Σίτι – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 5-2
Βικτόρια Πλζεν – Μπάγερν Μονάχου 0-1