Οριστικά στους αδύναμους η Γαλλία

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα L' Equipe, η FIFA δεν πρόκειται να λάβει υπ' όψιν της το αίτημα της γαλλικής ομοσπονδίας για επανεξέταση των κριτηρίων καταρτισμού των γκρουπ για τα μπαράζ πρόκρισης στο Μουντιάλ μέσω του FIFA World Ranking.

Αυτή η εξέλιξη, αν επιβεβαιωθεί, αφήνει τους Ουκρανούς στο γκρουπ των ισχυρών και θέτει αυτομάτως τους Γάλλους υποψήφιους αντιπάλους της Εθνικής μας ομάδας.

Τις προηγούμενες μέρες ο γαλλικός Τύπος ανέφερε ότι οι ιθύνοντες του γαλλικού ποδοσφαίρου θα ζητούσαν από την παγκόσμια ομοσπονδία να διαφοροποιήσει τα κριτήρια επιλογής, θεωρώντας τη Γαλλία αδικημένη από το γεγονός ότι έπαιξε λιγότερα παιχνίδια στα προκριματικά λόγω τοποθέτησής της σε όμιλο με πέντε ομάδες.

Όπως αναφέρει όμως η έγκυρη γαλλική εφημερίδα, δημοσιογράφος της επικοινώνησε με τη FIFA, η οποία του έδωσε την παρακάτω απάντηση: "Η γαλλική ομοσπονδία επικοινώνησε με τη ΦΙΦΑ, σχετικά με τον κανονισμό  καταρτισμού των γκρουπ των ευρωπαϊκών μπαράζ. Ωστόσο, δεν υπήρξε κανένα επίσημο αίτημα σε εμάς από τη γαλλική ομοσπονδία. Η FIFA θέλει να επιβεβαιώσει ότι οι κανονισμοί των προκριματικών για το Μουντιάλ 2014 δεν μπορούν να αλλάξουν ενώ η διοργάνωση βρίσκεται σε εξέλιξη".

Έτσι ο καταρτισμός των γκρουπ ισχυρών-αδυνάμων θα γίνει με τα κριτήρια που είχαν αρχικά θεσπιστεί. Με πρόχειρους υπολογισμούς η Ουκρανία μπαίνει στους ισχυρούς και αφήνει τη Γαλλία στους αδύναμους, ωστόσο αυτό αναμένεται να επιβεβαιωθεί την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, ενόψει της κλήρωσης των μπαράζ τη Δευτέρα 21 του μηνός.

Πηγή: novasports.gr