Ανατροπή της τριετίας από τη Σουηδία στο Βερολίνο

Όταν ο Μίροσλαβ Κλόζε πετύχαινε με ατομική προσπάθεια το 2-0 μόλις στο 15' του αγώνα της Γερμανίας με τη Σουηδία και οι 72.369 θεατές του Ολυμπιακού Σταδίου του Βερολίνου συμπέραιναν ότι η "νασιονάλμανσαφτ" προχωρά σε μια ακόμη εύκολη νίκη επί των αντιπάλων για την πρόκριση στον τρίτο όμιλο των προκριματικών.

Το ημίχρονο έληξε με το ευρύ 3-0 και το σουτ του Οζίλ από τη σέντρα-ασίστ του Μίλερ στο 56' έγραψε το 4-0, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη διαφαινόμενη γερμανική επικράτηση, ενδεχομένως και πιθανή συντριβή των Σουηδών.

Κι όμως... Η παρέα του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και έκανε την κορυφαία ανατροπή της τριετίας, καταφέρνοντας να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας με την ισοφάριση του Ράσμους Ελμ σε 4-4 στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η είσοδος των Κατσάνικλικ και Κάλστρομ στο ημίχρονο άλλαξε άρδην την εικόνα των Σκανδιναβών αλλά τα αποτελέσματα φάνηκαν μετά την πρώτη ώρα αγώνα. Δύο ασίστ του δεύτερου, στο 62' και στο 64' επέτρεψαν στους Ιμπραϊμοβιτς και Λούστιγκ να χριστούν σκόρερ και να μειώσουν σε 4-2.

Ο Γιόχαν Ελμάντερ εκμεταλλεύτηκε ασίστ του ταλαντούχου 21χρονου, νέου αστέρα, Αλεξάντερ Κατσάνικλικ αυτή τη φορά και έκανε το 4-3 στο 76'.

Αμέσως ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Σουηδών, Έρικ Χάμρεν, λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου γαρ, πέρασε και τον Τομπίας Σανά της Γκέτεμποργκ στον αγώνα και τελικά ήταν αυτός που γύρισε την μπάλα στην περιοχή, μέχρι να φτάσει στα πόδια του Ράσμους Ελμ και εκείνος να γράψει το τελικό 4-4.

Η Γερμανία βρίσκεται στην πρώτη θέση του τρίτου ομίλου με 10 βαθμούς σε 4 αγώνες και τέρματα 15-6 και η Σουηδία πλασάρεται δεύτερη με 7 βαθμούς και τέρματα 8-5, έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο.