Mε νίκη και…δώρο κατευθείαν για Βραζιλία

Νίκη επί του Λιχτενστάιν και… δώρο από τη Λιθουανία που υποδέχεται τη Βοσνία στο Κάουνας είναι ο συνδυασμός που στέλνει από απόψε την Εθνική στη Βραζιλία. Ειδάλλως η πρόκριση στο Μουντιάλ περνά από μπαράζ το Νοέμβριο. 

Στο 'Γ. Καραϊσκάκης' η ελληνική ομάδα φιλοξενεί την ασθενέστερη ομάδα του γκρουπ (20:00, Mega, ΟΤΕ TV και NovaΣΠΟΡ FM 94,6). Καλείται να κάνει το καθήκον της κι εφόσον η Βοσνία χάσει βαθμούς στη Λιθουανία θα βρεθεί από απόψε στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου για δεύτερη συνεχή φορά. Σε διαφορετική περίπτωση, θα υποχρεωθεί να διεκδικήσει την πρόκριση σε μπαράζ που θα γίνουν το Νοέμβριο. Ένα σενάριο… επιστημονικής φαντασίας θέλει την Εθνική να περνά και με νίκη της Βοσνίας, εφόσον υπερκαλύψει τη διαφορά στο goal average (10-4, ήτοι +6 η Ελλάδα, 29-6, δηλαδή +23 έχει η Βοσνία). Όμως αυτά τα πράγματα ΔΕΝ γίνονται. 

Προσέχει για να τους έχει 

Ο Φερνάντο Σάντος αναμένεται να προφυλάξει τους παίκτες που είναι στο όριο των καρτών. Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος και Τζιόλης θα μείνουν στον πάγκο για να προφυλαχθούν από πιθανή τιμωρία εν όψει των μπαράζ. Δεδομένης και της απουσίας του ήδη τιμωρημένου Μανιάτη, το πιθανότερο είναι ο Πορτογάλος τεχνικός να παρατάξει την Εθνική με 4-3-3 και τους Σηφάκη, Βύντρα, Χολέμπας, Κατσουράνη, Σιόβα, Ταχτσίδη, Κονέ, Καραγκούνη, Σαλπιγγίδη, Σαμαρά και Μήτρογλου. 

Ο Λιχτενστάιν, που έχει να επιδείξει μόνο δύο ισοπαλίες στην προκριματική φάση (4-23 τα γκολ) θα παραταχθεί με 4-1-4-1 και τους Γέλε, Όερι, Κάουφμαν, Κούιντανς, Στόκλασα, Ντ. Χάσλερ, Ν. Χάσλερ, Μπούργκμαϊερ, Βίζερ, Πολβερίνο, Κρίστεν. 

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Τσέχος Λίμπορ Κόβαρικ. 

Βγαίνει αντίπαλος 

Αν η Εθνική δεν ακούσει ευχάριστα νέα από το Κάουνας, θα παίξει στις 15 και 19 Νοεμβρίου την πρόκριση σε διπλό αγώνα μπαράζ. Η ελληνική ομάδα θα είναι στους ισχυρούς της κλήρωσης που θα γίνει στις 21 Οκτωβρίου στη Ζυρίχη, μαζί με Πορτογαλία και Κροατία, τις οποίες ΔΕΝ θα βρει στο δρόμο της. Ο τέταρτος ισχυρός θα εξαρτηθεί από τα αποψινά αποτελέσματα. Αν η Σουηδία (που παίζει χωρίς τον Ιμπραΐμοβιτς) δεν χάσει εντός έδρας από την αδιάφορη Γερμανία, θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών. Αντιθέτως, αν χάσει τη θέση της θα πάρει η Ουκρανία που έχει εύκολο έργο στο Σαν Μαρίνο. Η Γαλλία θα είναι δεδομένα στους αδύνατους, ενώ οι άλλοι δύο αδύνατοι θα είναι μία εκ των Ρουμανίας ή Τουρκίας και Ισλανδίας ή Σλοβενίας.