Απογοητεύει η Κύπρος στα προκριματικά του Μουντιάλ

Δεύτερη συνεχόμενη ήττα γνώρισε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Κύπρου εντός του "καυτού" τετραημέρου των αγώνων των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

Μετά από την ήττα στο Λούτζκι του Μάριμπορ από τη Σλοβενία με 2-1, χθες το άνοιγμα του σκορ από το Στάθη Αλωνεύτη στο Στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος δεν έφτασε στην ομάδα του Νίκου Νιόπλια για να πάρει κάτι θετικό.

Η Νορβηγία έφυγε με το "τρίποντο" με σκορ 3-1 από τη Λάρνακα κι αυτό, δυστυχώς για την Κύπρο, έγινε σχετικά εύκολα. Το γρήγορο γκολ της ισοφάρισης από τον Χάνγκελαντ έριξε την ψυχολογία των Κυπρίων και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι αλλά η αλήθεια είναι ότι η τωρινή ομάδα της Κύπρου δεν παρουσιάζεται ανταγωνιστική παρά την έντονη προσπάθεια να επιτευχθεί το αντίθετο.

Ο Ελιγουνούσι με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 82' και ο Κινγκ με σουτ ένα λεπτό αργότερα "κέρασαν φαρμάκι" τους Κύπριους και ταυτόχρονα διαμόρφωσαν το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Αποδιοπομπαίος τράγος της ομάδας ο αμυντικός Ηλίας Χαραλάμπους, ο οποίος υπέπεσε στην παράβαση του πέναλτι αλλά και ο μεσοεπιθετικός Γιώργος Εφραίμ που είχε δοκάρι στο 75' κι ενώ η ομάδα του Νιόπλια θα μπορούσε να προηγηθεί ξανά!

Μετά από τέσσερις αγωνιστικές, η Κύπρος κατέχει την τελευταία θέση (6η) στον πέμπτο όμιλο των προκριματικών με τρεις βαθμούς, τους οποίους πήρε από την εντός έδρας νίκη της με 1-0 από την Ισλανδία.

Επιστρέφει το θέμα της "κυπροποίησης" ποδοσφαιριστών

Δεδομένων των κακών αποτελεσμάτων, εντείνεται η δυσαρέσκεια από όσους ήταν κατά της "κυπροποίησης" αλλοδαπών παικτών που τώρα συμμετέχουν αδιάκοπα στο ρόστερ της ομάδας. Πρόκειται για τους Λάμπαν, Ντόσα Τζούνιορ, Τζέισον και Ντομπρασίνοβιτς.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι το θέμα είχε σηκώσει μεγάλες αντιδράσεις εν τη γενέσει του, όταν και οι ντόπιοι Κύπριοι διεθνείς είχαν φτάσει μέχρι και σε απεργία πριν πέσουν τελικά οι τόνοι με παρέμβαση της Κυπριακής Ομοσπονδίας.