Ζωντανά το παιχνίδι της Εθνικής

Η εθνική μας ομάδα, σε ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο, προηγείται με 1-0 της Σλοβακίας, χάρη σε ένα... δώρο του Σλοβάκου γκολκίπερ Μούχα, που δεν μπόρεσε να διώξει την μπάλα μετά από γύρισμα του Σκρτελ στο 44'.

Yπάρχει ένα σενάριο, με το οποίο η εθνική Ελλάδος δε χρειάζεται να περιμένει γκέλα της Βοσνίας στον όγδοο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ για να προκριθεί εκείνη στα τελικά της Βραζιλίας.

Το δυσάρεστο είναι ότι είναι μόνο μαθηματικό. Οι δύο ομάδες, Βοσνία και Ελλάδα, ισοβαθμούν στους 19 βαθμούς, μετά από οκτώ αγώνες έκαστη. Στις διοργανώσεις της FIFA, σε περίπτωση ισοβαθμίας μετρά η διαφορά τερμάτων, κατόπιν, η καλύτερη επίθεση και στο τέλος οι μεταξύ τους αγώνες (πριν την κατάταξη στο FIFA World Ranking).

Η Βοσνία έχει τέρματα 25-5 και η Ελλάδα 9-4. Κάτι που σημαίνει ότι υπολοιπόμαστε κατά 15 τέρματα των Βόσνιων στη διαφορά τερμάτων. Αν, συνεπώς, η Ελλάδα κερδίσει τη Σλοβακία στο Γ. Καραϊσκάκης με το ίδιο σκορ που η Βοσνία κερδίσει το Λιχτενστάιν, θα πρέπει η χώρα μας, τη στιγμή που η Βοσνία θα κερδίζει στη Λιθουανία, εκείνη να επικρατήσει του Λιχτενστάιν στο Νεο Φάληρο με 15+2 γκολ περισσότερα. Αν δηλαδή οι Βόσνιοι κερδίσουν με σκορ 1-0 στο Βίλνιους, η Ελλάδα πρέπει να κερδίσει με 17-0, ώστε να υπερκεράσει το γκολ της νίκης της παρέας του Τζέκο την τελευταία αγωνιστική των ομίλων και να πετύχει 15+1 γκολ για να προσπεράσει στη διαφορά τερμάτων και να πάρει εκείνη το απευθείας εισιτήριο.

Για να δείτε ζωντανά πατήστε εδώ.

Οι ενδεκάδες

Για την Ελλάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Χολέμπας, Μανιάτης, Τζιόλης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Χριστοδουλόπουλος, Μήτρογλου.

Για τη Σλοβακία: Μούχα, Σκρτελ, Χούμποτσαν, Πέκαρικ, Ντούριτσα, Κούτσκα, Σέστακ, Πετρόφσκι, Στοχ, Βάις, Νέμετς.