Σάλπισμα πρόκρισης στα τελικά της Βραζιλίας για την εθνική

Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης σκόραρε το νικητήριο γκολ κόντρα στη Σλοβακία

Μια φάση ήταν αρκετή στην εθνική μας ομάδα για να σκοράρει και να πάρει και το "τρίποντο" με τη νίκη με 1-0 από τη Σλοβακία. Η εθνική Ελλάδος ισοβαθμεί στην κορυφή του ομίλου της με τη Βοσνία με 10 βαθμούς έκαστη αλλά οι Βόσνιοι προηγούνται στη διαφορά τερμάτων, που αποτελεί και το πρώτο κριτήριο ισοβαθμίας στις διοργανώσεις της FIFA.

Το άνευρο πρώτο ημίχρονο

Η Ελλάδα προσπάθησε να επιτεθεί από τη αρχή και ο Φερνάντο Σάντος παρέταξε επιθετικό σχήμα με αυτό τον σκοπό αλλά οι ντεφορμέ Νίνης, Τζιόλης και Σαμαράς δε βοήθησαν προς αυτή την κατεύθυνση. Δειλά οι Σλοβάκοι πέρασαν μπροστά αλλά, βάσει τη δεδομένης δυσκολίας τους στο τελείωμα των φάσεων, το ημίχρονο έληξε χωρίς τέρματα.

Η τιμωρία των άστοχων Σλοβάκων

Στο δεύτερο μέρος, θα περίμενε κανείς από την εθνική μας να παίξει περισσότερο ενεργητικό ρόλο στο παιχνίδι, όμως οι επιθέσεις των Σλοβάκων έρχονταν κατά κύματα με κύριους εκφραστές τους Χάμσικ και Ντούρις κόντρα στον εξαιρετικό Καρνέζη. Το ψιλόβροχο του πρώτου μέρους έγινε δυνατή νεροποντή και ευνόησε τους γηπεδούχους που έχουν συνηθίσει περισσότερο σε αυτές τις συνθήκες. Στο 63' όμως η μπάλα τιμώρησε τη Σλοβακία για την επιθετική της δυστοκία και αφού πρώτα τουλάχιστον 10 σουτ είχαν καταλήξει στην αγκαλιά του Έλληνα γκολκίπερ ή απλά άουτ. Σ' εκείνο το λεπτό, λοιπόν, η σέντρα του Κώστα Κατσουράνη βρήκε για πρώτη και τελευταία φορά σ' ολόκληρο τον αγώνα αμαρκάριστο στην περιοχή τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη κι εκείνος δεν αστόχησε.

Από εκεί και πέρα, με την είσοδο και του Γιώργου Καραγκούνη, τα πράγματα έγιναν ευκολότερα αν και οι Σλοβάκοι πίεσαν και είχαν και δοκάρι στο 88' σε σουτ του αμυντικού Μπρεζνάνικ. Έφυγαν όμως με σκυμμένο το κεφάλι από τον αγωνιστικό χώρο και ουσιαστικά τέθηκαν νοκ-άουτ για τη διεκδίκηση της πρόκρισης στα γήπεδα της Βραζιλίας το 2014.

Οι τραυματισμοί κεντρικών αμυντικών δε λένε να σταματήσουν

Νοκ-άουτ όμως με θλάση τέθηκε και ο Δημήτρης Σιόβας, που έκανε στον αγώνα το ντεμπούτο του σε επίσημο αγώνα με τη γαλανόλευκη. Τη θέση του πήρε ο Γιώργος Φωτάκης. Η ατυχία με τους στόπερ της εθνικής Ελλάδος δεν έχει προηγούμενο αλλά τουλάχιστον αγωνιστικά χθες η τύχη ήταν με τον ισχυρό.