Οι ακροδεξιοί και νεοναζί οπαδοί της εθνικής Ελλάδος

Η Αστυνομία θα βρίσκεται σε ετοιμότητα στα δύο εντός έδρας ματς της εθνικής Ελλάδος με Σλοβακία και Λιχτενστάιν που θα ολοκληρώσουν τη φάση του προκριματικού ομίλου ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας το καλοκαίρι του 2014.

Επειδή η ΕΛ.ΑΣ φοβάται "ντου" Χρυσαυγιτών, θα έχει από κοντά τους συνδέσμους φιλάθλων που έχουν κινήσει υποψίες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Goal", ο πιο γνωστός από αυτούς είναι η "Γαλάζια Στρατιά", συνιδρυτής της οποίας υπήρξε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος. Τα τελευταία χρόνια, βέβαια, ο συγκεκριμένος σύνδεσμος, που, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θεωρείται παρακλάδι της Χρυσής Αυγής, δεν εμφανίζεται οργανωμένα πια στα εντός έδρας ματς της Εθνικής, αλλά τα μέλη του εμφανίζονται μεμονωμένα ή σε μικρά μπλοκ στις εξέδρες, αλλά και σε ταξίδια σε εκτός έδρας αγώνες στο εξωτερικό, φορώντας μπλούζες του συνδέσμου που προσιδιάζουν στις μπλούζες της Χρυσής Αυγής.

Από την άλλη, ο σύνδεσμος που έχει οργανωμένη παρουσία τον τελευταίο καιρό στις αναμετρήσεις της Εθνικής ομάδας είναι οι "Blood and Honor", οι οποίοι όμως διατείνονται ότι ανήκουν μεν στον ακροδεξιό χώρο, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή.

Συγκεκριμένα, ιδρύθηκαν το 1987 στη Μεγάλη Βρετανία ως μουσικό κίνημα νεοναζί και στην Ελλάδα εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στα Τρίκαλα. Πιθανολογείται ότι μέλη των "Blood and Honor" ήταν αυτοί που χαιρετούσαν ναζιστικά στη διάρκεια του εθνικού ύμνου της Ελλάδας στο πρόσφατο παιχνίδι με τη Λετονία.