Οι καλύτερες στιγμές στην εικοσαετή καριέρα του Τιερί Ανρί

Το πρωί της Τρίτης, ο Τιερί Ανρί, λίγες μέρες μετά τον αποχαιρετισμό στο MLS και τους New York Red Bulls, γνωστοποίησε πως τελικά δεν θα συνεχίσει σαν ποδοσφαιριστής.

Ο Ανρί γεννήθηκε σε μια φτωχογειτονιά στα προάστια του Παρισίου. Το 1990 ξεκίνησε να παίζει ερασιτεχνικά στη Μονακό και το 1994 άρχισε την επαγγελματική του δραστηριότητα ως ποδοσφαιριστής. Το 1998 μεταφέρθηκε στη Γιουβέντους αλλά λόγω της απελπιστικής του απόδοσης μετά απο ένα χρόνο μεταφέρθηκε sτην Άρσεναλ, υπογράφοντας με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία συμβόλαιο 10.5 εκατομμυρίων αγγλικών λιρών. Η Άρσεναλ ηταν και η ομάδα στην οποία αναδείχτηκε ως ένας απο τους καλύτερους παίχτες στον κόσμο. Στην Αγγλία αναδείχθηκε πολλές φορές πρώτος σκόρερ, κέρδισε το Χρυσό Παπούτσι δύο φορές (2004,2005), οδήγησε την Άρσεναλ σε ένα αήττητο πρωτάθλημα και είναι πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας, έχοντας πετύχει 226 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Έχει ψηφιστεί από τους οπαδούς ως ο καλύτερος παίκτης που έχει περάσει από την Άρσεναλ. Το Σεπτέμβρη του 2007 μεταφέρθηκε στην Μπαρτσελόνα. Ήταν μέλος της επιθετικής τριάδας που πέτυχε 100 τέρματα τη σεζόν 2009-2010, οπότε και η Μπαρτσελόνα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης και πρωταθλήτρια και κυπελλούχος Ισπανίας.

Ο Ανρί ήταν αρχηγός της εθνικής ομάδας της Γαλλίας. Από το 1998, όταν η Γαλλία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου, ο Ανρί αποτελεί ηγετικό μέλος. Μάλιστα, από τότε, σε όλες ανεξαιρέτως τις διοργανώσεις έχει αναδειχτεί πρώτος σκόρερ. Έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ στην ιστορία της Γαλλίας.

Τον Ιούλιο του 2010 υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα των Νιού Γιόρκ Ρεντ Μπούλς. Τον Ιανουάριο του 2012επέστρεψε στην Άρσεναλ ως δανεικός παίκτης από τους Νιού Γιόρκ Ρεντ Μπούλς, για ένα μήνα.

Δείτε στη Web TV του sport-fm.gr ένα βίντεο με τις μεγάλες στιγμές του Γάλλου επιθετικού. 

(Mε πληροφορίες από Wikipedia)