Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: Ο δρόμος ως τον τελικό

Υπόθεση των φαβορί και εξ ολοκλήρου των νικητών της φάσης των ομίλων ήταν η φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

Και οι οκτώ πρώτοι των ομίλων πέρασαν στα προημιτελικά του θεσμού. Όλες οι αναμετρήσεις κρίθηκαν στις λεπτομέρειες και τρεις από αυτές κρίθηκαν στην παράταση και άλλες δύο -συμπεριλαμβανομένης και αυτής της Ελλάδας με την Κόστα Ρίκα- στα πέναλτι.

Στο τέλος της ημέρας, τα φαβορί επιβεβαίωσαν το ρόλο τους και η πλέον συγκλονιστική πρόκριση ήταν αυτή της διοργανώτριας Βραζιλίας με τη Χιλή, όπου οι διοργανωτές κινδύνεψαν με αποκλεισμό και προκρίθηκαν με δάκρυα χαράς στα μάτια.

Η Κολομβία ήταν η μόνη ομάδα που "καθάρισε" εύκολα το παιχνίδι, με τα δύο γκολ του Χάμες Ροντρίγκες κόντρα στην Ουρουγουάη που δεν είχε στη διάθεσή της τον Σουάρεζ.

Πλέον, τα ψέματα τελείωσαν και μετά από δύο ημέρες ξεκούρασης και περισυλλογής, την Παρασκευή 4 Ιουλίου ξεκινούν τα προημιτελικά.

Ξεδιπλώνοντας το πρόγραμμα, στις 19:00 της Παρασκευής η Γαλλία αντιμετωπίζει τη Γερμανία στο Μαρακανά του Ρίο ντε Τζανέιρο και στις 23:00 η διοργανώτρια Βραζιλία παίζει με την Κολομβία στο στάδιο Καστελάο της Φορταλέζα. Τα δύο ζευγάρια διασταυρώνονται στον ημιτελικό της Τρίτης 8 Ιουλίου στο στάδιο Μινεϊράο του Μπέλο Οριζόντε (23:00), όπου θα "βγει" η μία ομάδα του τελικού του Ρίο (Κυριακή 13 Ιουλίου, 23:00), ενώ ο ηττημένος θα παίξει το Σάββατο 12 του μηνός και ώρα 23:00 στη Μπραζίλια.

Για την έτερη ομάδα του τελικού, αναμετρώνται στα προημιτελικά στις 19:00 του Σαββάτου 5 Ιουλίου η Αργεντινή με το Βέλγιο στο εθνικό στάδιο της Μπραζίλια και στην Αρένα Φόντε Νόβα του Σαλβαδόρ της Μπαΐα η Ολλανδία αντιμετωπίζει την Κόστα Ρίκα στις 23:00. Οι νικητές των δύο αναμετρήσεων θα τεθούν αντίπαλοι στον ημιτελικό της Τετάρτης 9 Ιουλίου στην Αρένα ντε Σάο Πάολο του Σάο Πάουλο.