Η Εθνική νίκησε Ισπανία και Γκασόλ

Σε ένα ματς για γερά νεύρα, η εθνική κατάφερε να πάρει τη νίκη από τους Ισπανούς. Κακή ήταν η εικόνα που παρουσίασε η Εθνική μας στην αρχή του αγώνα, καθώς τα αβίαστα λάθη έφεραν την Ισπανία μπροστά στο σκορ, ενώ έδειχνε να χάνει το ρυθμό της στην επίθεση. Η παρουσία του Μαρκ Γκαζόλ ήταν αυτή που έκανε τους διεθνείς μας διστακτικούς στην επίθεση, ενώ υπήρχαν και σημαντικά διαστήματα που παρέμενε χωρίς πόντο. 

Παρόλ' αυτά οι διεθνείς με σημείο αναφοράς την άμυνα, κατάφεραν σε κάθε κατοχή των Ισπανών να τους δυσκολεύουν και αυτό μας βοήθησε να κρατηθούμε παρά την μεγάλη αστοχία. Η κυριαρχία Μαρκ Γκαζόλ ήταν εμφανής κάτω απ' τα καλάθια, ενώ η Εθνική έχανε το μεγαλύτερο κομμάτι της δύναμής της στην επίθεση, παρουσιάζοντας μεγάλη αστοχία στις ελεύθερες βολές. 

Η άμυνα της Εθνικής έχει οδηγήσει τους Ισπανούς σε 5 λάθη στην τρίτη περίοδο. Ο Γιώργος Πρίντεζης έχει και τους οκτώ πόντους της ελληνικής ομάδας στην τρίτη περίοδο.

H Eθνική μας με την υπογραφή του Βασίλη Σπανούλη σε δημιουργία και εκτέλεση και τον Μάικλ Μπράμος να πετυχαίνει καθοριστικό τρίποντο 1,5 λεπτό πριν τη λήξη έσπασε την εξαιρετικά δυσμενή παράδοση απέναντι στην Ισπανία, μπήκε 'με το δεξί' στη Β΄ φάση του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, κάνοντας το πρώτο βήμα για την πρόκριση της στα προημιτελικά.  Οι Ισπανοί γνώρισαν τη δεύτερη ήττα τους (μετέφεραν 1 νίκη και 1 ήττα από την Α' φάση), με την οποία η επίσημη αγαπημένη τους 'έπιασε' στη βαθμολογία του Α' ομίλου. Επόμενη αναμέτρηση για την εθνική η αναμέτρηση του Σαββατου με τους 'οικοδεσπότες' Σλοβένους.

Τα δεκάλεπτα: 16-26, 41-38, 52-57, 79-75