Αυτοκτόνησε η εθνική με αντίπαλο τη Φινλανδία

Πολύ κατώτερη των προσδοκιών εμφανίστηκε η Εθνική μας με αντίπαλο τη Φινλανδία στον πέμπτο αγώνα του Ευρωμπάσκετ και μετά τη χθεσινή ήττα με αντίπαλο την Ιταλία με τα λάθη να διαδέχονται το ένα το άλλο και έχασε από τους σαφώς ανώτερους Φινλανδούς με 86 - 77.

Η βαθμολογική σημασία του αγώνα ήταν μεγάλη, αφού οι δύο ομάδες θα συνεχίσουν χέρι με χέρι στη Λιουμπλιάνα. Με την ήττα της η Εθνική θα ξεκινήσει τη β’ φάση με χάντικαπ έναντι Ιταλών και Φινλανδών, οπότε θα ψάχνει τουλάχιστον 2 νίκες επί ισχυρών αντιπάλων όπως η Ισπανία, η Σλοβενία και η νικήτρια του αποψινού αγώνα Κροατίας-Τσεχίας.

Μεγάλο μειονέκτημα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν η απώλεια αρκετών βολών. 

Οι παίκτες εμφανίστηκαν ασυντόνιστοι, κάνοντας σε διάφορα σημεία συνεχόμενες πάσες στο πουθενά, με ψυχολογία ουσιαστικά ανύπαρκτη για να μπορέσει να ανατρέψει τα δεδομένα του αγώνα και την ψυχολογία της για να ορθοποδήσει και να διεκδικήσει το παιχνίδι

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Φινλανδούς ήταν ο Κοπόνεν, ο οποίος κατάφερε να σκοράρει 10 πόντους σε λιγότερο από έξι λεπτά στην τρίτη περίοδο.

Οι παίκτες του Αντρέα Τρινκιέρι ολοκλήρωσαν με 8 βαθμούς την παρουσία τους στο Κόπερ, με 3 νίκες - 2 ήττες και το αρνητικό είναι πως δεν μεταφέρουν νίκη στο β΄ γύρο. Τη 2η θέση κατέλαβε η Φινλανδία (μεταφέρει μία νίκη), ενώ οριστικά 1η του Δ΄ ομίλου είναι από χθες η Ιταλία που θα μεταφέρει 2 νίκες.

Τα δεκάλεπτα: 23-22, 35-36, 47-57, 77-86