Ένας Κινέζος για το Τριφύλλι

Περήφανος που θα γίνει ο πρώτος εκπρόσωπος της Κίνας στην Ευρωλίγκα και έτοιμος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Παναθηναϊκού, τον οποίο χαρακτήρισε μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του, δήλωσε ο Πινγκ Σανγκ.

Ο Κινέζος πάουερ φόργουορντ/σέντερ δεν αμφιβάλλει για τις ικανότητές του και πιστεύει πως θα εξελιχθεί μέσω της συνεργασίας του με τους "πράσινους".

Αναλυτικά, ο Πινγκ Σανγκ μίλησε για:

- τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό: "Είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής μου. Έμαθα για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού όταν τελείωσε η σεζόν στο κινεζικό πρωτάθλημα και τρελάθηκα. Ήταν το παιδικό μου όνειρο να παίξω στην Ευρώπη. Δεν μπορούσα να πιστέψω πως θα είχα αυτήν την ευκαιρία. Μου αρέσει πολύ το ευρωπαϊκό στυλ. Είναι πιο ομαδικό, όλοι δουλεύουν για να βγει το καλύτερο σουτ, η καλύτερη άμυνα".

- το αν νιώθει έτοιμος για την πρόκληση: "Νιώθω πως είμαι. Σίγουρα θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου, για να γίνω καλύτερος. Άλλωστε, θα μάθω από τους καλύτερους! Θα ακούσω ό,τι έχει να μου πει ο προπονητής μου και ό,τι θα με συμβουλέψουν οι συμπαίκτες μου".

- το τι μπορεί προσφέρει στον Παναθηναϊκό: "Αυτό που θα δώσω είναι ισχυρή παρουσία μέσα στη ρακέτα. Και στην Αμερική ήμουν πιο δυνατός από την πλειοψηφία των αντιπάλων μου. Μου αρέσει το σκληρό παιχνίδι και την ίδια ώρα μου αρέσει να τρέχω, όπως και να παίρνω την μπάλα στο ποστ".

- τη μετάβαση στην Ευρώπη: "Έχω δει παιχνίδια της Ευρωλίγκας. Φυσικά έχω δει και τον Παναθηναϊκό. Είναι τιμή μου που θα παίξω για έναν εκ των πλέον επιτυχημένων συλλόγων στην Ευρώπη. Οι απαιτήσεις είναι πολλές, μαζί και οι προκλήσεις που έχω να αντιμετωπίσω. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να ανταποκριθώ. Είμαι υπερήφανος που θα εκπροσωπήσω την Κίνα στην Ευρωλίγκα, που θα είμαι ο πρεσβευτής της χώρας μου σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση και για αυτή την ευκαιρία ευχαριστώ τον Παναθηναϊκό. Είναι μια τεράστια ομάδα, με εκατομμύρια φίλων στο πλευρό της. Ανυπομονώ να έλθω στην Ελλάδα (στις 20/8) και θα δουλέψω όσο σκληρά χρειαστεί για να γίνω μέλος της νέας μου οικογένειας".

- την πίεση που υπάρχει στον Παναθηναϊκό: "Δεν έχω κάποιο πρόβλημα με την πίεση. Τη χρησιμοποιώ για να γίνω καλύτερος".

- το είδωλό του: "Είναι ο Γιάο Μινγκ. Θα ήθελα να επιτύχω ό,τι και εκείνος: να παίξω στο ΝΒΑ. Αλλά δεν είχα αυτήν την ευκαιρία".

Πηγή: sport-fm.gr