Νίκη επί της Γερμανίας, με 20 πόντους του Αντετοκούνμπο

Η Εθνική Νέων Ανδρών επικράτησε με 65-56 της Γερμανίας, για τη δεύτερη αγωνιστική του πρώτου ομίλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Ταλίν της Εσθονίας.

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Κώστα Μίσσα ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με 20 πόντους και τέσσερα τρίποντα, ενώ οι Καμπερίδης, Παπαπέτρου και Μποχωρίδης (δύο τρίποντα) σημείωσαν από δώδεκα.

Μετά την επικράτηση επί της Σερβίας, αυτή ήταν η δεύτερη νίκη της Εθνικής μας ομάδας, η οποία την Παρασκευή (12/7, 15.45) αντιμετωπίζει τη Γεωργία. Η Ελλάδα ήταν σταθερά μπροστά στο σκορ από την πρώτη περίοδο (14-12), ενώ κατάφερε να φτιάξει μία διαφορά δέκα πόντων στο ημίχρονο (26-16).

Στη συνέχεια κατάφερε να είναι σταθερά μπροστά και να μην απειληθεί, με αποτέλεσμα να είναι μπροστά στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου με 44-36 και στο τέλος του ματς με 65-56. Για τους Γερμανούς πρώτος σκόρερ και καλύτερος παίκτης ήταν ο Μπρέμπλι με 20 πόντους και τέσσερα τρίποντα, ενώ τον ακολούθησε σε παραγωγικότητα ο Τόλκσντορφ με 13 πόντους και τρία τρίποντα.

Οι πόντοι των δύο ομάδων:

Ελλάδα (Κώστας Μίσσας): Μποχωρίδης 12, Λαρεντζάκης 5, Παπαπέτρου 12, Καραμαλέγκος 2, Σλαφτσάκης, Αντετοκούνμπο 20, Μελισσαράτος, Αγραβάνης 2, Καμπερίδης 12.
Γερμανία (Χάραλντ Στάιν): Μπλέσιχ, Μπράζε 3, Μπρέμπλι 20, Μάριν 6, Χάουκολ, Μπλεκ, Μερτς, Τόλκσντορφ 13, Όγκμπε 4, Μπράιαντ, Ρίχτερ, Ραντοσάβλιεβιτς 10.

Πηγή: novasports.gr