Ο Χάινς φεύγει, ο Μπαρτζώκας μένει

"Σας ευχαριστώ αλλά πάω ΤΣΣΚΑ". Κάπως έτσι θα μπορούσε κανείς να μεταφέρει τα όσα είπε ο ίδιος ο Κάιλ Χάινς επιβεβαιώνοντας την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό, σε κουβέντα που είχε με Έλληνες δημοσιογράφους.

Μέχρι στιγμής δεν έχει απαντήσει επίσημα στους ερυθρόλευκους, αλλά όπως υπογράμμισε, έχει αποδεχθεί την πρόταση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Η ομάδα του Μεσίνα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα eurohoops.net πρόσφερε στον 27χρονο άσο 2,5 εκατομμύρια δολάρια για δύο χρόνια, πρόταση που ήταν κατά 500.000 δολάρια καλύτερη από την αντίστοιχη που είχε καταθέσει ο Ολυμπιακός στον παίκτη για το ίδιο διάστημα.  
 
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, ο Χάινς θα είναι παίκτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας τουλάχιστον μέχρι το 2015, ενώ αναφέρεται στο κείμενο πως ο Αμερικανός ήταν μέλος του Ολυμπιακού και στις δύο νίκες του επί της ρωσικής ομάδας.

"Τώρα, που είναι και επίσημο, θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τα δυο χρόνια που πέρασα στον Ολυμπιακό" ήταν το σχόλιο του Κάιλ.

Σε αντίθεση με τον Χάινς, κάτοικος Πειραιά θα είναι για τα επόμενα δύο χρόνια ο προπονητής του μπασκετικού Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, καθώς τα εκατομμύρια της Φενέρμπαχτσε δε στάθηκαν αρκετά για να τον “ξεκολλήσουν” από τον πάγκο των πρωταθλητών Ευρώπης.

Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, ο Μπαρτζώκας αποτελούσε ήδη εδώ και καιρό διακαή πόθο της διοίκησης της Φενέρμπαχτσε, μετά από τη μεγάλη επιτυχία της κατάκτησης της Euroleague, με τους Τούρκους να του προσφέρουν διετές συμβόλαιο ύψους άνω του 1 εκατ. ευρώ, και κατόπιν να προσεγγίζουν και τη διοίκηση του Ολυμπιακού, προσφέροντας ένα γενναίο ποσό στους Πειραιώτες για να “σπάσουν” το συμβόλαιο του Έλληνα τεχνικού.

Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού αρνήθηκαν την πρόταση της Φενέρμπαχτσε και αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να υπογράψουν νέο συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών με τον Μπαρτζώκα, με αυξημένες απολαβές για τον προπονητή της ομάδας, αν και όχι τόσο υψηλές όσο αυτές που πρόσφερε η Φενέρμπαχτσε.

Μάλλον οι Τούρκοι έμαθαν με σκληρό τρόπο ότι με τα λεφτά δεν μπορούν τελικά να αγοράσουν τα πάντα, αν και είναι βέβαιο πως δε θα μείνουν παραπονεμένοι, καθώς εκτός του Μπαρτζώκα ακούγεται πως έχουν προσεγγίσει κι άλλους επιτυχημένους προπονητές, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός και μη εξαιρετέος Ζέλικο Ομπράντοβιτς...