Στα ημιτελικά του Κυπέλλου οι “αιώνιοι”

Όλα δείχνουν ότι ο Παναθηναϊκός ακόμα και στην μετά-Ομπράντοβιτς εποχή καταφέρνει να κρατάει σε υψηλά επίπεδα την απόδοσή του και να επιβάλλεται χωρίς πρόβλημα των αντιπάλων του. Έτσι, κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Πανιωνίου και να ξεκινήσει με νίκη τη φετινή σεζόν νικώντας με 82-61 και κερδίζοντας την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας.

Οι Πράσινοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερο μέρος, ενώ ο Πεδουλάκης είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει αρκετούς παίκτες.

Πρώτος σκόρερ για τους "πράσινους" ήταν ο Σχορτσανίτης ο οποίος πέτυχε 14 πόντους, ενώ από 12 πρόσθεσαν οι Ματσιούλις και Ούκιτς.

Τον Παναθηναϊκό αποθέωσαν οι έξι χιλιάδες φίλοι του που βρέθηκαν στο κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο, δείχνοντας ότι στηρίζουν την ομάδα τους στη νέα προσπάθεια που κάνει.

Πολύ εύκολα ο Ολυμπιακός

Με 17 πόντους του Γιώργου Πρίντεζη, 12 του Βαγγέλη Μάντζαρη και 10 του Κώστα Παπανικολάου, ο Ολυμπιακός επικράτησε με το εντυπωσιακό 94-43 της Νέας Κηφισιάς. Το όνειρο της ομάδας του Ηλία Παπαθεοδώρου σταμάτησε στη φάση των προημιτελικών, αμέσως μετά τη νίκη επί του Άρη.

Για τους ερυθρολεύκους ο αγώνας είχε στοιχεία πρόβας τζενεράλε για την πρεμιέρα της Ευρωλίγκας επί της ισπανικής Κάχα Λαμποράλ στο ΣΕΦ την προσεχή Πέμπτη, σε καμιά όμως περίπτωση δεν υποτίμησαν τη Νέα Κηφισιά. Παρατάχθηκαν με βασική σύνθεση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Ο μόνος που δεν αγωνίστηκε ήταν ο Έισι Λο, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκούρασε και τον Βασίλη Σπανούλη.

Την τετράδα του Κυπέλλου Ελλάδος συμπληρώνουν οι Καβάλα και ΚΑΟΔ. Η κλήρωση της ημιτελικής φάσης διεξάγεται στις 22 Δεκεμβρίου. Οι αγώνες που ακολουθούν είναι επίσης νοκ-άουτ.