“Είσαι στο μυαλό, κάτι μαγικό”

Η καρδιά όλων των ερυθρόλευκων οπαδών χτυπά την Παρασκευή 10 Μαΐου στο Λονδίνο. Για την ακρίβεια, 3.000 οπαδοί του Ολυμπιακού θα είναι εκεί και θα παρακολουθήσουν από κοντά την αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στις 19:00.

"Σαν ένα κανονικό παιχνίδι", λέει ο Μπαρτζώκας ότι πρέπει η ομάδα του να αντιμετωπίσει τον αγώνα, αν και οι Ρώσοι φαίνεται να έχουν πάρει το μάθημά τους από το περσινό... κάζο που επήλθε με ανεπανάληπτη ανατροπή από τον Ολυμπιακό και έφερε την κούπα στον Πειραιά.

Αυτό το τρόπαιο καλείται να υπερασπιστεί ο Ολυμπιακός στην πρωτεύουσα της Βρετανίας, με όλα του τα "όπλα". Περπέρογλου, Μάντζαρης και Πρίντεζης δε φοβούνται να το πουν ότι επιδιώκουν το repeat, το οποίο έκανε τελευταία φορά πριν οκτώ χρόνια η Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Πάντως, φαβορί για το τρόπαιο δεν είναι οι Πειραιώτες, όπως συνέβαινε, εξάλλου και πέρσι. Πρώτο φαβορί είναι η Μπαρτσελόνα, αν και δεν έπεισε στη φάση των πλέι-οφ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό και "ίδρωσε" να τον αποκλείσει και δεύτερο η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον πρώτο ημιτελικό, ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της Euroleague, Βασίλης Σπανούλης δείχνει σοβαρότητα και ως... μοναχικός καβαλάρης θέλει να πάρει τον Ολυμπιακό από το χέρι και να τον οδηγήσει στην κατάκτηση του τρίτου Ευρωπαϊκού της ιστορίας του και στο back-to-back στο θεσμό.

Τον υπολογίζουν πολύ τον Ολυμπιακό στο Λονδίνο. Έχει,άλλωστε, "εκρηκτικούς" φόργουορντ και υπολογίσιμη περιφέρεια. Οι γκαρντ, πάντως, είναι το "κλου" και το "κλειδί επιτυχίας" αυτής της διοργάνωσης, καθώς όλες οι ομάδες, πλην ίσως της Ρεάλ Μαδρίτης, διακρίνοντας στις θέσεις από 1 έως 3.

Οι Λονδρέζοι, πάντως, έχουν γυρίσει την πλάτη στο Final Four, επιβεβαιώνοντας την εικόνα τους, ότι δηλαδή δεν είναι και... εξαιρετικοί φίλοι του μπάσκετ.